Frokost,  Hovedretter,  Hverdagsmad,  Opskrifter,  Opskrifter med kartofler,  Retter med æg,  Tilbehør,  Vegetariske retter

Spansk tortilla med kartofler og løg

Spansk tortilla

Tortilla, er en super nem og enkel omelet, der typisk er fyldt med kartoffel og løg.

Man kan naturligvis bruge lige de ingredienser, man har lyst til og den er en genial måde til at få brugt de grøntsagsrester, der ligger og putter sig i grøntsagsskuffen.

På den måde får du lynhurtigt et nemt og lækkert – og ikke mindst budgetvenligt måltid til hele familien.

Vi spiser den spanske tortilla med ristet rugbrød og en hel enkel blandet salat til. Skulle der mod al forventning være en rest til overs, er det ren lykke at få den med i madpakken dagen efter.

Jeg har lavet de spanske tortilla’s i mine små dejlige jernpander, der kan tåle en tur i ovnen. Har du ikke små pander, laver du den bare i en pande med høje kanter. Bagefter skærer du så bare tortillaen ud i passende stykker.

Opskriften, der kommer her nedenfor er lavet på kartofler og løg. Vil du gerne variere smagen eller blot gerne tilføje lidt ekstra lækkerhed, kan du fint tilføje lidt sprød bacon, parmaskinke eller chorizo skåret i små bidder.

Rigtig god fornøjelse!

Spansk tortilla med kartoffel og løg

Ret Aftensmad, frokost
Køkken spansk
Keyword æg, kartoffel, omelet
Antal 1 pande
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 300 gram kogte, kolde kartofler skåret i grove stykker
  • 2 stk alm løg - fintsnittede
  • 4 stk æg str M/L
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Lidt olie eller smør til at stege i
  • 1 håndfuld bredbladet persille - fintsnittet (hold lidt tilbage til pynt)
  • Lidt karse (til pynt)

Sådan gør du

  • Steg løg og kartofler til løgene er klare og kartoflerne får lidt stegeskorpe.
  • Pisk æggene sammen med den bredbladede persille, flagesalt og friskkværnet peber
  • Vend kartoffel/løg i æggemassen og vend godt rundt
  • Tør panden af for stegerester (de kan gøre, at æggemassen brænder fast på bunden af panden og efterfølgende ikke løsner sig).
  • Smør panden med olie og hæld massen tilbage på panden. Sænk varmen til middel og lad æggemassen sætte sig.
  • Når den er stivnet i kanten og lidt ind på midten, vender du den vha en tallerken og lægger den retur i panden, så oversiden også får stegeskorpe. Pas godt på, at den ikke brænder på.
  • Skær den færdige tortilla i kvarte, drys med bredbladet persille og karse og server mens den stadig er lun.
  • Tilbehør:
    Den spanske tortilla kan spise som dem er som en tapas, med ristet rugbrød og salat eller som et lækkert tilbehør til f.eks. kylling.
    TIP: Bliver der en rest til overs, smager den skønt kold dagen derpå
  • Rigtig god fornøjelse!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.