Spidskålssalat med æble og blåbær

Dejlig salat året rundt…

Spidskål er en virkelig dejlig all-round grøntsag. Den smager skønt både i salater og ristet på panden med en god klat smør. I dag har jeg lavet en salat, hvor der er brugt to slags spidskål, en grøn og en rød. De danner basen for salaten.

Dagens salat, er virkelig nem at lave og den kræver ikke mange ingredienser. Den smager fantastisk dejligt og mætter rigtig god og længe. Jeg laver gerne en stor portion så der både er til aftensmaden, hvor den bruges som tilbehør til f.eks. grillet kylling eller en af mine gryderetter med kylling. Resterne spiser jeg som et selvstændigt måltid til frokost dagen derpå.

Jeg svømmer og træner gerne om formiddagen, så det er som regel frokosttid når jeg kommer hjem. Så er jeg mildt sagt hundesulten og der skal gerne være noget spiseligt klar, ellers er det alt for nemt at falde i de hurtige og knap så sunde løsninger. Derfor er jeg stor tilhænger af mealprep – måske det også ville gøre hverdagen lettere for dig…?

Opskriften kommer her nedenfor – rigtig god fornøjelse!

Spidskålssalat med æble og blåbær

Nem og lækker salat med to slags spidskål som base og så tilsat æble og blåbær samt lidt lækkert knas og dressing. Brug salaten som tilbehør til aftensmåltidet eller et selvstændigt måltid til f.eks. frokost.
Ret frokost, Grill-tilbehør, Hovedret, Salat
Keyword æbler, blåbær, spidskål, spidskålssalat
Antal 2 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge til salaten:

  • 2 håndfulde grøn spidskål - meget fint snittet evt på mandolinjern
  • 2 håndfulde lille spidskål - meget fintsnittet evt på mandolinjern
  • 1 stk æble skåret i fine tern
  • 1 håndfuld blåbær
  • 1 håndfuld ristede græskarkerner drysset med flagesalt
  • 1 håndfuld friske krydderurter (fintsnittede) f.eks. dild, purløg, oregano, timian

Det skal du bruge til dressing:

  • 1-2 stk lime - saften
  • 1 spsk flydende honning
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan laver du nemt dressingen:

  • Put limesaften og flydende honning i et glas med skruelåg. Ryst det god sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.
    Er der rester tilovers, er det nemt at gemme dem til dagen efter. Dressingen holder sig fint et par dage på køl.

Sådan samler du salaten:

  • Rist græskarkerner på en pande med 1 dråbe olivenolie. Når de popper drysser du dem med lidt flagesalt og hælder dem over på et stykke køkkenpapir eller bagepapir til afkøling.
  • Snit eller riv de to slags spidskål meget fint evt på et mandolinjern
  • Snit æblerne i fine tern
  • Snit de friske krydderurter fint
  • I en stor skål blander du alle ingredienserne til salaten. Jeg bruger hænderne til at vende det hele godt rundt med. Læg salaten over på et serveringsfad og vend den med dressingen. Pynt med blåbær og lidt friske krydderurter.
    Til sidst drysser du med gavmild hånd de ristede græskarkerne ud over salaten.
  • Rigtig god fornøjelse!