Spidskålssalat med gule beder

Spidskålssalat med gule beder

Dejlig sprød salat med to slags spidskål – den grønne og den lilla. De er snittet meget fint med en ultra skarp kniv og danner bunden i denne skønne salat.

Derudover har jeg tilføjet gule beder, der er en fantastisk rund rodfrugt med orange skræl og gult kød. Den er meget mild i smagen og har ikke den karakteristiske jordsmag som rødbeden har.

Når man bruger dem i salater, hvilket de er meget velegnede til, skæres de først i tynde skiver, der så lægges i iskoldt vand et kvarters tid. Så blir de dejligt sprød og lækre.

I salaten har jeg tilføjet lidt syrligt æble, skåret i tynde skiver, friske basilikumsskud, valnødder og et lunt kyllingebryst toppet med ristede sesamfrø.

Ønsker du en vegetarisk salat, smager den skønt uden kyllingebrystet. For at sikre mætheden kan du servere salaten med lidt lækkert brød og smør til.

Vild med kål….så se her:

Blomkålsrösti – low carb

Kokossuppe med sød kartoffel, kål og linser

Thai suppe med kål og kylling

Rosenkålssalat med sprød parmaskinke

Bagt blomkålssalat med spidskål

Coleslaw med spidskål

Rigtig god fornøjelse!

Spidskålssalat med gule beder

Ret Aftensmad, antiinflammatorisk, frokost
Keyword gule beder, kylling, rød spidskål
Antal 2 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1-2 stk stegt(e) kyllingebryst - gerne velkrydret og stadig lunt
  • 2-3 håndfulde grøn spidskål - meget fintsnittet
  • 1-2 håndfuld lilla spidskål - meget fintsnittet
  • 1 stk gul bede - skrællet
  • 1 stk sprødt rødt æble
  • 1/2 håndfuld valnøddekerner
  • 1 spsk sesamfrø ristet på en tør pande
  • Lidt friske topskud fra basilikum
  • Lidt frisk citronsaft og frugtig olivenolie som dressing

Sådan gør du

  • Skræl den gule bede og skær den i tynde skiver. Læg skiverne i iskoldt vand et kvarters tid imens du steger kyllingebrystet.
  • Start med at stege kyllingebrystet i en smule olivenolie. Krydr det godt med dine ynglingskrydderier, flagesalt og friskkværnet peber.
    Lad det hvile imens du laver salaten.
  • De meget fintsnittede spidskål lægges som bund på et salatfad.
  • Ovenpå fordeles i små grupper de tynde æbleskiver og fintsnittede gule beder.
  • Skær kyllingebrystet i skiver og læg det forsigtigt henover salten. Drys med ristede sesam henover.
  • Pynt salaten med friske topskud fra basilikum, valnøddekerner og dryp med frisk citronsaft og lidt frugtig olivenolie henover som eneste dressing.
  • TIP: Foretrækker du salaten vegetarisk, kan du fint undlade det stegte kyllingebryst. Server gerne lidt brød og smør ved siden af for ekstra mæthed.
    Rigtig god fornøjelse!