Spidskålssalat med pære

Rød spidskål…

En af mine favoritter i salatskålen, hvor den lyser op med den smukke lilla farve – og så smager den tilmed dejligt.

Dagens salat er lavet med en bund af feldsalat eller vårsalat, som den også kaldes og så den smukke sprøde røde spidskål. Jeg kan godt lide at blande flere salattyper, som gir mere farvespil og spændende struktur til salaten.

Jeg har i dag valgt at tilføje en sød og saftig pære og så har har jeg taget en rest kogte røde ris med. Jeg gemmer selv små rester af ris, bulgur, kartofler osv som jeg bruger i salaterne. Så undgår vi madspild og de sikrer god mæthed, især når der ikke er tilsat proteiner i salaterne.

Som knas har jeg i dag brugt ristede pinjekerner. De er blot ristet på en tør pande og er rester fra da jeg forleden lavede en portion basilikumspesto. Jeg har altid glas med forskellige toppings klar til både salater og snack. Så kan jeg hurtigt trylle lidt lækkert frem.

Tip til nem topping:

Rist et par håndfulde græskarkerner i en pande med 1 spsk olie. Når de “popper” drysser du dem med flagesalt og lægger dem til afkøling på et stykke bagepapir. Opbevar dem i et glas med tætsluttende låg.

Prøv også mine nemme saltmandler, chilimandler eller tamariristede mandler, der også egner sig godt som snack til et koldt glas øl.

Spidskålssalat med pære

Ret Aftensmad, frokost, Salat, Tilbehør
Keyword feldsalat, pære, rød spidskål, salat
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 store håndfulde rød spidskål - meget fintsnittet
  • 2 store håndfulde feldsalat (vårsalat)
  • 1 stk rødløg - i tynde ringe
  • 1/2 stk agurk - halveret og skåret i fine skiver
  • 1 håndfuld Kogte røde ris Kan også være bulgur, quinoa eller helt udelades
  • 2 stk forårsløg - fintsnittet
  • 1 stk (stor) pære i pæne skiver (Conference)
  • 1/2 håndfuld Ristede pinjekerner
  • Lidt olivenolie (som dressing)

Sådan gør du

  • Start med at fordele den fintsnittede røde spidskål og feldsalaten på et salatfad
  • Fordel herefter de kogte ris (kan udelades), agurk, rødløg, forårsløg og pære ovenpå.
  • Slut med at drysse med de ristede pinjekerner og dryp med lidt god olivenolie lige før servering
  • Server salaten som tilbehør til dine gryderetter, fisk, kød eller kylling eller spis den som den er evt med et stykke godt brød til.