Spidskålssalat og varmrøget laks

Sund salat med spidskål og laks

En på alle måder dejlig salat, der både er smuk for øjet, smager fantastisk og er super sund. Hvad mere kan man ønske sig..? Mæthed – så ja, den er også mættende og hurtig at bikse sammen.

Spidskålssalat med varmrøget laks

Vær den første til at vurdere!
Sprød salat med spidskål, friske krydderurter, syltede rødløg og lækker varmrøget laks.
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 stor håndfuld grøn spidskål – meget fintsnittet
  • ¼ stk agurk skåret aflange stykker
  • 1 stk forårsløg – fintsnittet
  • ½ håndfuld ærter – optøet fra frost
  • 5 stk cherrytomater i halve (gerne flerfarvede)
  • 1 stilk bredbladet persille eller dild – groft snittet
  • 1 stk varmrøget laks – findelt
  • 1 spsk syltede rødløg
  • 1 tsk sort sesam
  • Evt lidt fintsnittet frisk fennikel (hvis du alligevel har det i køleskabet)
  • Evt 1/2 håndfuld valnødder (kan udelades)

Instruktioner

  • Læg den fintsnittede spidskål i bunden af fadet.
  • Fordel agurk, forårsløg, ærter, de halverede tomater og rødløg ovenpå.
  • Top med syltede rødløg og friske krydderurter
  • Slut af med at drysse med sort sesam og evt lidt valnødder
  • Dressing: Jeg bruger lidt god olivenolie, der først dryppes på lige før servering.
  • TIP: Du kan forberede lækre grundsalat med spidskål eller andre grove kåltyper og opbevare dem i plastposer på køl. Så er det hurtigt og nemt, at tilberede et sundt og lækkert måltid.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Faktisk er den hurtigere at lave end at smøre en rugbrødsmad, for grundsalaten er allerede lavet som meal prep forleden. Så det eneste der skulle laves var at tilføje den røgede fisk og lidt ekstra lækkert som de lynsyltede rødløg – så var frokosten klaret!

Spidskål og de andre kåltyper er alle velegnede som meal prep, da de bevarer deres sprødhed flere dage på køl. Derfor laver jeg altid en stor portion spidskålssalat ad gangen, putter den i plastposer og opbevarer dem på køl. På den måde kan jeg på ingen tid lave en sund, lækker og mættende salat.

Vil du vide lidt mere om spidskål og de andre kåltyper, kan du læse mit indlæg lige her.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments