Spinatboller af rugbrødsrester

Super nem måde at undgå madspild…

Jeg ved ikke hvem der har opfundet disse rugbrødsboller, men de er geniale til at få brugt de kedelige rugbrødsrester, der ellers nemt kunne ryge ud. Denne opskrift er med spinat og smager skønt som underlag for f.eks. sky-æg, laks osv.

Find opskriften på sky-æg her

Du skal bruge følgende:

  • 200 gram rugbrød
  • 1 dl vand (mængden varierer alt efter brødets tørhedsgrad
  • 2 håndfulde spinat (skyllet og hakket)
  • 1 æg
  • Krydderier som f.eks. lidt chiliflager, rosmarin, flagesalt og friskkværnet peber
  • Hvid sesam eller chiafrø til topping

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Smulder rugbrødet i en gryde med vand og giv det et opkog.
  3. Rør rundt til det blir en ensartet masse (tilsæt om nødvendigt lidt mere vand)
  4. Tilsæt spinat og krydderier og rør det sammen
  5. Lad det simre et par minutter
  6. Tilsæt ægget og rør det godt sammen
  7. Tag gryden af varmen
  8. Sæt 6 klatter med en ske på bageplade beklædt med bagepapir
  9. Drys med lys sesam eller chiafrø
  10. Bag i 10-15 minutter (hold øje for ovne er meget forskellige)

Få opskriften på choko-rug lavet på rugbrødsrester her.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments