Spinatboller af rugbrødsrester
Super nem måde at undgå madspild…
Jeg ved ikke hvem der har opfundet disse rugbrødsboller, men de er geniale til at få brugt de kedelige rugbrødsrester, der ellers nemt kunne ryge ud. Denne opskrift er med spinat og smager skønt som underlag for f.eks. sky-æg, laks osv.
Du skal bruge følgende:
- 200 gram rugbrød
- 1 dl vand (mængden varierer alt efter brødets tørhedsgrad
- 2 håndfulde spinat (skyllet og hakket)
- 1 æg
- Krydderier som f.eks. lidt chiliflager, rosmarin, flagesalt og friskkværnet peber
- Hvid sesam eller chiafrø til topping
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader
- Smulder rugbrødet i en gryde med vand og giv det et opkog.
- Rør rundt til det blir en ensartet masse (tilsæt om nødvendigt lidt mere vand)
- Tilsæt spinat og krydderier og rør det sammen
- Lad det simre et par minutter
- Tilsæt ægget og rør det godt sammen
- Tag gryden af varmen
- Sæt 6 klatter med en ske på bageplade beklædt med bagepapir
- Drys med lys sesam eller chiafrø
- Bag i 10-15 minutter (hold øje for ovne er meget forskellige)
Få opskriften på choko-rug lavet på rugbrødsrester her.