Spirer

Bring køkkenhaven indenfor…..

Som i måske har opdaget, anvender jeg mange krydderurter både som smagsgiver og som pynt og jeg har længe ledt efter spirer i en lidt mere spændende udgave end det, de lokale supermarkeder kan levere.

Men hvorfor i det hele taget anvende spirer…?

Mikrogrønt er i al sin enkelthed krydderurter og grøntsager, der spises mens de er spirer. Foruden af give smag og et smukt udtryk til dine retter, indeholder mikrogrønt en lang række vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Vi kender alle karse og bønnespirer, men ofte er det svært eller nærmest umuligt at komme i nærheden af de andre spændende muligheder i de almindelige supermarkeder. Derfor var min glæde også stor, da jeg på nettet faldt over firmaet Tiny Gardens, der har lavet et virkelig godt koncept, jeg gerne vil dele med jer.

Økologi og smukt design

Tiny Gardens leverer økologiske frø fra et bredt og meget spændende sortiment, hampemåtter så du undgår jord og gødning og så har de i samarbejde med den danske designer Philip Bro Ludvigsen udviklet en virkelig fin og meget brugervenlig træbakke og dyrkningsbeholder, der ligefrem pynter i vindueskarmen. Så ikke noget med grimme plasticbakker her!

Deres ønske er, at deres spirebakker, som de meget passende kalder vindueshaver, vil pynte i hjemmet på lige fod med andet boligtilbehør – og det er de virkelig lykkes med.

Bæredygtighed for både natur og samfund

I disse år brander rigtig mange virksomheder sig på “bæredygtighed” hvilket også giver rigtig god mening. Tiny Gardens har taget et skridt videre ved også at være en socialøkonomisk virksomhed, der får løst opgaver hos udviklingshæmmede illustratorer og værksteder og ansætter mennesker, der på forskellig vis har svært ved at være tilknyttet jobs på almindelige vilkår.

Alt i alt et virkelig skønt koncept, jeg på alle måder rigtig gerne vil anbefale.

Du finder tiny gardens her: www.tinygardens.dk

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.