Forside,  Frokost,  Hovedretter,  Hverdagsmad,  Opskrifter,  Retter med fisk

Sprød fisk med cornflakes og parmesanpanering

Sund og lækker fisk til hele familien…

I dag får du opskriften på en virkelig nem og lækker fiskeret: Sprød fisk paneret med en lækker blanding af knuste cornflakes og parmesan.

Har du børn, vil de helt sikkert elske de her “fiskefingre”, der blir dejligt sprøde udenpå og saftige indeni. Men altså, lav nu endelig en stor portion, der rækker til hele familien, for den er helt sikkert også til de voksne!

Hvid fisk….

Vi er vilde med fisk og skaldyr, men dengang børnene var små, var det ofte laks og rejer, der kom på middagsbordet.

At laksen er førstevalget, når der skal fisk på menuen, det forstår jeg godt. Den smukke, fede fisk smager skønt og er nem at tilberede. Og så er den også nem at få fat i, for der ligger altid laks i forskellige varianter i supermarkedernes kølediske.

Men altså, det er lidt synd for den hvide fisk, for den kan altså virkelig noget!

Når du vil lave den her skønne sprøde fisk med cornflakes og parmesanpanering, vil jeg anbefale dig at købe fisk, der fylder noget som f.eks. torskeloins eller lange. Fladfisk duer derimod ikke, da de er alt for flade.

Forslag til tilbehør…

Hos os er vi glade for søde kartofler – især som fritter. Normalt laver jeg dem selv – fritter af søde kartofler – men i en snæver vending, smager de færdigkøbte fint.

I vinterperioden, hvor rodfrugterne er i sæson, laver jeg af og til en rodfrugtmos med kartofler, gulerødder og knoldselleri der koges møre og moses med smør, flagesalt og friskkværnet peber.

Dip er altid godt og når dippen skal bruges til fisk, laver jeg altid sauce tartar. Den er hurtig og nem at lave og kan fint holde sig på køl et par dage.

Du kan også servere de sprøde panerede fisk i wraps eller tortillas med feldsalat, guacamole og lidt  sauce tartar.

Vild med fisk…..

Er du også helt vild med fisk, så er jeg sikker på, at du vil blive glad for at prøve nogle af mine andre opskrifter med fisk og skaldyr. Derfor kommer der nogle links her nedenfor:

Tortillas med fisk og kålslaw

Sunde vafler med fisk og grønt

Jomfruhummerhaler

Rejer i kokossauce

Havtaskekæber i svøb – sund og lækker aftensmad

Varmrøget lakseburger – sund og lækker burger

Laks i fad – sund og nem hverdagsmad med masser af grønt

Laksefad, laks med spinat og kartofler

Honningbagt laks med nøddeknas

…..og flere endnu, når du inde under OPSKRIFTER kigger under fanen med FISK/SKALDYR.

Håber du er blevet inspireret!

Du kan følge Majspassion på Instagram (klik på det her link)og på den måde altid være opdateret på, når der kommer nye opskrifter ind på bloggen.

Opskriften på SPRØD FISK MED CORNFLAKES- OG PARMESANPANERING får du her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Sprød fisk med cornflakes- og parmesanpanering.

Sund og lækker fisk til hele familien. Hvid fisk med sprød panering af cornflakes og parmesan
Ret Aftensmad, fisk, hovedmåltid
Keyword cornflakes, fisk, hvid fisk, panering, parmesan
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 800 gram hvid fisk f.eks. torskeloins eller lange
  • 2 stk æg
  • 100 gram cornflakes
  • 50 gram friskrevet parmesan eller vesterhavsost
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Lidt God olivenolie
  • 1 portion tatarsauce (direkte link til opskriften nedenfor)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Slå æggene sammen i en dyb tallerken.
  • Knus cornflakes og riv parmesanen. Bland dem sammen i en dyb tallerken og krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Skær fisken i mundrette stykker
  • Vend fisken i de sammenpiskede æg og rul den herefter i cornflakes/parmesanblandingen.
  • Læg stykkerne over på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Dryp fiskestykkerne med olivenolie og sæt bageplanden ind i den varme ovn i ca. 10-12 minutter alt efter fiskens størrelse.
    Pas på de ikke får for meget, så blir fisken tør!
  • Tip:
    Jeg har kun én ovn, så når jeg laver søde fritter som tilbehør, skal de have længere tid end fisken. Derfor sætter jeg dem ind i ovnen først og når halvdelen af tilberedningstiden er gået, sætter jeg fisken ind.
  • Tip til servering:
    Læg en stor håndfuld feldsalat på en tallerken og læg et par stykker fisk ovenpå.
    Ved siden af lægges lidt søde kartoffelfritter og en lille skål med sauce tartar.
  • Rigtig god fornøjelse!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.