Sprøde fritter af sød kartoffel

Er du også vild med fritter, men ikke såå vild med de mange kalorier, der følger med de traditionelle lavet på kartoffel….?

Så skulle du prøve denne opskrift på sprøde fritter af sød kartoffel.

Du skal bruge:

  • 1 stor sød kartoffel
  • 1/2 dl olivenolie
  • 2 spsk Maizena
  • Krydderier efter smag – jeg bruger altid BBQ Spice fra Santa Maria
  • Flagesalt

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
  • Hvis skrællen er fin, kan du nøjes med at vaske kartoflen, men ellers skræller du den og skærer den ud i rustikke fritter. Læge dem i en skål med meget koldt vand.
  • Rør en marinade af olivenolie og maizena – vent med at salte til de er færdige, da salt trækker væde ud og det gør dem mindre sprøde.
  • Hæld vandet fra fritterne og dup dem tørre i et viskestykke.
  • Vend fritterne i olie/maizena marinaden i enten en skål eller i en ziplock-pose
  • Fordel dem på bagepladen, gerne med bagepapir, sådan at de ikke ligger over hinanden – så blir de ikke sprøde.
  • Bag dem ca. 20-25 minutter til de er sprøde og fint brune.

TIP: Har du svært ved at få fritterne sprøde…? Er vandet du har lagt dem i helt koldt? Ellers prøv næste gang at lægge dem en time i fryseren. Ovne er jo meget forskellige og jeg ved at mange er nødt til at vende fritterne, for at de bliver sprøde hele vejen rundt. Ellers gi dem en hurtig tur under grillen – men hold godt øje med dem, så de ikke brænder på.

Velbekomme!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments