Sprøde kikærter

Som snack eller topping…

Disse sprøde og spicy kikærter kan du bruge både som snack eller som topping på salater, i din egen personlige budhabowl og som proteinrigt fyld i vinterens skønne supper f.eks. en blød og cremet hokkiado-suppe.

Det skal du bruge:

  • 240 gram kikærter (følg posens anvisning om iblødsætning og kogning)
  • ELLER 1 dåse drænede kikærter
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk krydderier efter eget valg f.eks. spidskommen, røget paprika, hvidløgspulver, chiliflager…….
  • Lidt flagesalt

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Alt, undtagen saltet, blandes sammen i en skål og fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca 20 minutter til de er sprøde og lækre. Vendt dem et par gange undervejs, så de blir sprøde over det hele og hold godt øje med dem til sidst, så de ikke brænder på. Jeg forsøger at sætte mit saltforbrug ned, så derfor tilsætter jeg først flagesalt, når de er kommet ud af ovnen. Det smager af mere og ser så fint ud med det lille hvide drys.

NB: Vil du ikke starte ovnen op, kan de laves på en pande. Så “brænder” du lige krydderierne af inden du tilsætter kikærterne og vender dem godt rundt flere gange. Det går noget hurtigere på panden, men jeg synes de hurtigt bliver brændt på. Drys med flagesalt inden serveringen.

Velbekomme