Sprøde pommes frites med avocadocreme – snack og tilbehør

Uhmmm sprøde pommes frites….

De er lækreste og sprøde pommes frites. Svære at modstå, men det gør ingenting, for de er lavet i ovn eller airfryer. Det giver en langt sundere pommes frites, fordi du bruger mindre olie end de friturestegte.

Sprøde pommes frites med avocadocreme

Vær den første til at vurdere!
Nemt og lækkert – sprøde pommes frites serveret med avocadocreme. De tilberedes i ovn eller airfryer og du undgår dermed en masse usund fritureolie.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 6-8 stk store bagekartofler – de skal ikke skrælles med blot vaskes grundigt
  • 3-4 spsk husholdningseddike
  • 4 spsk olivenolie (bruger du airfryer kan du nøjes med 2 spsk)
  • 1 spsk tørrede krydderier fx: Sød paprika, pizza seasonning, flagesalt eller hvad du holder af

Avocadocreme:

  • 2 stk godt modne avocadoer
  • 2 fed hvidløg – knuste
  • ½ dl creme friahce 18% eller græsk yoghurt
  • Lidt citronsaft
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Evt lidt pizza-seasonning eller chiliflager

Tilbehør:

  • 1 spsk hvide sesamfrø
  • Lidt bredbladet persille
  • Lidt olivenolie

Instruktioner

  • Vask kartoflerne grundigt, men lad skrællen blive på.
  • Snit dem ud i nogenlunde lige store pommes frites – ikke alt for tykke, så er de svære at få perfekt sprøde.
  • Skyl dem i rindende koldt vand indtil vandet er helt klart.
  • Fyld iskoldt vand og eddike i skålen og lad kartoflerne ligge i vandet i en halv times tid (og gerne længere hvis det er muligt)
  • Dup kartoflerne helt tørre i et rent viskestykke imens ovn eller airfryer varmer op.
  • Læg kartoflerne i en stor skål og tilføj olie og krydderier. Vend det hele godt rundt så alle kartoflerne er godt coatede.
  • Laver du dem i ovnen:
    Læg bagepapir på bagepladerne og fordel kartoflerne herpå uden at de rører hinanden. Det er meget vigtigt, at de ikke ligger henover hinanden, så blir de nemlig ikke sprøde.
    Bag dem ved 190 grader varmluft og bruger du to plader, bør du bytte pladerne rundt efter halvdelen at tilberedningstiden.
    Ca bagetid med varmluft: 40-50 minutter – men hold øje med dem, da ovne varmer meget forskelligt.
    Bruger du alm ovn: 200 grader, men så kan du kun have en plade i ovnen ad gangen.
  • Laver du dem i airfryer:
    Vælg programmet for pommes frites og lad airfryer'en varme op (det tager ca 5 minutter).
    Fyld kartoflerne ned i kurven og overhold max-grænsen. Start pommes frites programmet. Ryst kurven et par gange undervejs.
    Min kører ved 190 grader i 25 minutter.

Sådan laver du avocadocremen:

  • Avocado, hvidløg og creme fraiche køres til en lind creme i en foodprocor.
    Smages til med citronsaft og krydderier, så den passer til det din creme skal serveres til og dine smagsløg.

Sådan samler du retten:

  • Fordel de varme pommes frites på et fad og læg en stor skefuld guacamolecreme i midten. Drys med hvide sesamfrø, flagesalt, evt lidt ekstra krydderi og bredbladet persille. Dryp lidt olivenolie på guacamolen (men IKKE over pommes frites, så mister de deres sprødhed)
  • Server straks og evt med lidt ekstra guacamolecreme ved siden af.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Når du laver pommes frites i ovn eller airfryer, er de foruden at være langt sundere, også langt hurtigere at tilberede. Derfor bruger jeg efterhånden kun min airfryer, der kan have en god portion sprøde pommes frites klar på bare 25 minutter!

Hos os bruger vi de sprøde fritter både som snack, til den lille sult eller som tilbehør til aftensmaden. Når de skal bruges som varm snack, serverer jeg dem på et stort fad med en lækker guacamolecreme som dip.

Avocadocremen er både hurtig og nem at lave, og giver den dejligste cremede dip eller dressing. Her er der virkelig tale om en all-round-creme. Brug den som salatdressing, som spread i sandwichboller, pita eller bruges og naturligvis som dip til grøntsager, nachos og mexicanske retter. 

I dag har jeg tilsat lidt ekstra spice i form af masser af hvidløg og mit ynglingskrydderi: Pizza-seasonning fra EpicSpice. Er du mere til en mildere smag, kan du altid tilpasse både styrke og variere med de krydderier, du holder af.  

Har du lyst til at prøve noget andet der både er cremet, lækkert og som gir et helt fantastisk farverigt udtryk…? Så prøv min opskrift på rødbedespread

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments