Squashkage med nødder, rosiner og kanel
Squashkage
Nem og dejlig skærekage med groftrevet squash, hakkede nødder og rosiner og så med dejlig smag fra både kanel og vanilje.
Jeg er ret vild med den her opskrift, selvfølgelig primært fordi den smager så dejligt, er nem at lave og alt det der, men altså især fordi den indeholder squash og så er der ikke brugt smør, men derimod olie.
Jeg bruger altid halvt hasselnød og halvt mandel, som hakkes meget groft. De kan naturligvis udskiftes med andre nødder som som f.eks. valnødder. Når jeg vælger at hakke nødderne meget groft, ja de er nærmest blot halverede, så skyldes det, at jeg godt kan lide, at der man kan smage nødderne. Det står dig naturligvis frit for, om du vil hakkede nødderne finere end jeg gør.
Vild med kage?
Et stykke hjemmebagt kage, smager altid dejligt. Men indrømmet, jeg bager mest brød. Alligevel ligger der nogle enkelte kageopskrifter herinde på bloggen. Herunder kommer nogle direkte links, som du måske vil have lyst til at udforske:
Pavlova – sommerkage med rabarberskum og jordbær
Æblekage med kanel og stødt ingefær
Rabarberkage med hasselnødder og marcipan
Rabarberkage med marcipan og orange
Cheesecake – opskrift med hvid chokolade, mango og citron
Jordbærtærte med hasselnøddebund
Rabarberkage med hasselnødder og marcipan
Du finder flere opskrifter, hvis du under OPSKRIFTER kigger ind under fanen KAGER & SØDE SAGER
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!
Squashkage
Equipment
- Jeg bruger en springform på 24 cm med høje kanter
Ingredienser
- 3 stk æg
- 250 gram rørsukker alm sukker kan også bruges
- 2 dl smagsneutral olie
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk stødt kanel
- 4 tsk bagepulver
- 75 gram grofthakkede nødder Jeg bruger hasselnødder og mandler
- 125 gram rosiner
- 400 gram squash - groftrevet
- 350 gram hvedemel
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader (alm ovn)
- Æg og sukker piskes luftigt
- Olien tilføjes lidt efter lidt imens røremaskinen kører
- Bland mel, bagepulver og krydderier og sigt dem igennem en sigte, så der ikke er klumper.Lad røremaskinen køre det hele godt sammen
- Tilføj nu den groftrevne squash og rosiner og lad røremaskinen køre det hele grundigt sammen til en lind dej.
- Har du ikke en sliplet-springform, så forer du den med bagepapir og hælder dejen i.
- Bag i ca 1 time - stik en strikkepind eller lignende ind inden du tager kagen ud. Der må ikke være blød dej. Så skal kagen bage lidt længere.
- Nyd squashkagen med letpisket flødeskum og creme fraiche og en dejlig kop te eller kaffe.
- Rigtig god fornøjelse - og husk du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du nemt holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen. Klik på linket her: https://www.instagram.com/majspassion