Squashkage med nødder, rosiner og kanel

Nem og dejlig skærekage med groftrevet squash, hakkede nødder og rosiner og så med dejlig smag fra både kanel og vanilje. 

Jeg er ret vild med den her opskrift, selvfølgelig primært fordi den smager så dejligt, er nem at lave og alt det der, men altså især fordi den indeholder squash og så er der ikke brugt smør, men derimod olie.

Squashkage

Vær den første til at vurdere!
Nem opskrift på skærekage med revet squash, grofthakkede nødder, rosiner og dejlig smag fra kanel og vanilje.
Antal: 1 kage

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 3 stk æg
  • 250 gram rørsukker (alm sukker kan også bruges)
  • 2 dl smagsneutral olie
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk stødt kanel
  • 4 tsk bagepulver
  • 75 gram grofthakkede nødder (Jeg bruger hasselnødder og mandler)
  • 125 gram rosiner
  • 400 gram squash – groftrevet
  • 350 gram hvedemel

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 175 grader (alm ovn)
  • Æg og sukker piskes luftigt
  • Olien tilføjes lidt efter lidt imens røremaskinen kører
  • Bland mel, bagepulver og krydderier og sigt dem igennem en sigte, så der ikke er klumper.
    Lad røremaskinen køre det hele godt sammen
  • Tilføj nu den groftrevne squash og rosiner og lad røremaskinen køre det hele grundigt sammen til en lind dej.
  • Har du ikke en sliplet-springform, så forer du den med bagepapir og hælder dejen i.
  • Bag i ca 1 time – stik en strikkepind eller lignende ind inden du tager kagen ud. Der må ikke være blød dej. Så skal kagen bage lidt længere.
  • Nyd squashkagen med letpisket flødeskum og creme fraiche og en dejlig kop te eller kaffe.

Videoopskrift

YouTube video
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Jeg bruger altid halvt hasselnød og halvt mandel, som hakkes meget groft. De kan naturligvis udskiftes med andre nødder som som f.eks. valnødder. Når jeg vælger at hakke nødderne meget groft, ja de er nærmest blot halverede, så skyldes det, at jeg godt kan lide, at der man kan smage nødderne. Det står dig naturligvis frit for, om du vil hakkede nødderne finere end jeg gør.

Vild med kage?

Et stykke hjemmebagt kage, smager altid dejligt. Men indrømmet, jeg bager mest brød. Alligevel ligger der nogle enkelte kageopskrifter herinde på bloggen. Herunder kommer nogle direkte links, som du måske vil have lyst til at udforske:

Pavlova – sommerkage med rabarberskum og jordbær

Æblekage med kanel og stødt ingefær

Rabarberkage med hasselnødder og marcipan

Bananpandekager

Rabarberkage med marcipan og orange

Cheesecake – opskrift med hvid chokolade, mango og citron

Jordbærtærte med hasselnøddebund

Rabarberkage med hasselnødder og marcipan

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments