Nem og dejlig skærekage med groftrevet squash, hakkede nødder og rosiner og så med dejlig smag fra både kanel og vanilje.
Jeg er ret vild med den her opskrift, selvfølgelig primært fordi den smager så dejligt, er nem at lave og alt det der, men altså især fordi den indeholder squash og så er der ikke brugt smør, men derimod olie.
Squashkage
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 3 stk æg
- 250 gram rørsukker (alm sukker kan også bruges)
- 2 dl smagsneutral olie
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk stødt kanel
- 4 tsk bagepulver
- 75 gram grofthakkede nødder (Jeg bruger hasselnødder og mandler)
- 125 gram rosiner
- 400 gram squash – groftrevet
- 350 gram hvedemel
Instruktioner
- Tænd ovnen på 175 grader (alm ovn)
- Æg og sukker piskes luftigt
- Olien tilføjes lidt efter lidt imens røremaskinen kører
- Bland mel, bagepulver og krydderier og sigt dem igennem en sigte, så der ikke er klumper.Lad røremaskinen køre det hele godt sammen
- Tilføj nu den groftrevne squash og rosiner og lad røremaskinen køre det hele grundigt sammen til en lind dej.
- Har du ikke en sliplet-springform, så forer du den med bagepapir og hælder dejen i.
- Bag i ca 1 time – stik en strikkepind eller lignende ind inden du tager kagen ud. Der må ikke være blød dej. Så skal kagen bage lidt længere.
- Nyd squashkagen med letpisket flødeskum og creme fraiche og en dejlig kop te eller kaffe.
Videoopskrift
Jeg bruger altid halvt hasselnød og halvt mandel, som hakkes meget groft. De kan naturligvis udskiftes med andre nødder som som f.eks. valnødder. Når jeg vælger at hakke nødderne meget groft, ja de er nærmest blot halverede, så skyldes det, at jeg godt kan lide, at der man kan smage nødderne. Det står dig naturligvis frit for, om du vil hakkede nødderne finere end jeg gør.
Vild med kage?
Et stykke hjemmebagt kage, smager altid dejligt. Men indrømmet, jeg bager mest brød. Alligevel ligger der nogle enkelte kageopskrifter herinde på bloggen. Herunder kommer nogle direkte links, som du måske vil have lyst til at udforske:
Pavlova – sommerkage med rabarberskum og jordbær
Æblekage med kanel og stødt ingefær
Rabarberkage med hasselnødder og marcipan
Rabarberkage med marcipan og orange
Cheesecake – opskrift med hvid chokolade, mango og citron
Jordbærtærte med hasselnøddebund
Rabarberkage med hasselnødder og marcipan