Stikkelsbærgrød med pistacie-krokant

Stikkelbærsgrød

Frugtgrød….

I dag var det tid til at plukke årets første stikkelsbær og traditionen tro, blev den første portion lavet til en lækker, syrlig grød.

Hos os foretrækker vi stikkelsbærgrøden lidt syrlig og så serveres den med letpisket fløde og toppes med pistacie-krokant.

Jeg springer straks videre til opskriften – den kan du godt glæde dig til.

Stikkelbærsgrød

Stikkelsbærgrød med fløde og pistaciekrokant

Ret Dessert
Keyword fløde, grød, krokant, pistacie, stikkelsbær
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge til stikkelsbærgrøden:

  • 1 kg stikkelsbær - jeg har brugt grønne
  • 450 gram rørsukker
  • 1 stang vanilje (kornene)
  • 1 spsk kartoffelmel rørt ud i vand

Det skal du bruge til pistaciekrokant:

  • 75 gram pistacienøddekerner
  • 130 gram rørsukker

Det skal du bruge til den letpiskede fløde:

  • 1/4 ltr piskefløde
  • 1/4 tsk rørsukker
  • 1/2 tsk vanillesukker

Sådan gør du

  • Stikkelsbærgrød

Sådan laver du stikkelsbærgrøden:

  • Nip alle små tørrede ender af stikkelsbærrene og skyld dem herefter.
  • Put dem over i en gryde med sukker. Skrab kornene ud af vaniljestangen og put korn og den tomme skal med ned i gryden.
  • Tilføj en slat vand, så stikkelsbærrene ikke brænder på. Tænd for komfuret og bring bærrene i kog.
  • Når de koger, lægges der låg på og varmen sænkes - lad bærrene simre ved svag varme i 10-15 minutter indtil de er kogt lidt ud.
  • Smag på grøden - mangler den sukker, tilsættes den mængde du finder nødvendigt.
    Jeg foretrækker den lidt syrlig som et godt modspil til den fede fløde og søde pistaciekrokant.
  • Tag en smule af grøden op i en kop og rør den op med kartoffelmel. Rør den herefter ud i grøden. Det er meget vigtigt, at grøden IKKE koger længere.
  • Hæld den over i en skål til afkøling.
    Lav imens pistaciekrokanten.

Sådan laver du pistaciekrokant:

  • Smelt sukkeret på en pande indtil den bliver en lysebrun karamel. Pas godt på, for det går lynhurtigt, når først sukkeret begynder at smelte.
  • Tilføj pistacie-kernerne og lad dem riste med et kort øjeblik
  • Hæld dem over på et stykke bagepapir, hvor de køles helt af inden de hakkes groft.

Sådan laver du den letpiskede fløde:

  • Piskefløde, sukker og vanilje piskes til en let og luftig skum. Den skal endelig ikke piskes stiv, da den så mister sin cremede konsistens.

Stikkelsbærgrød