Grydelapper – strik dine egne flotte grydelapper

Store kraftige grydelapper….

Jeg synes det er svært at finde grydelapper, der både er pæne og funktionsdygtige. De er ofte meget stive og svære at håndtere, når der skal tages varme ting ud af ovnen – eller også er de bare ikke særligt pæne, at kigge på.

Ofte har jeg tænkt på min mormor, der strikkede og hæklede så mange fine ting. Dengang var udvalget i butikkerne jo slet ikke i nærheden af, hvad det er i dag, men alligevel er det åbenbart ikke muligt for mig, at finde lige det jeg søger.

Så med min elskede mormor i tankerne, fandt jeg strikkepindende frem fra gemmerne og strikkede mine egne grydelapper. De passer perfekt i farver, størrelse – og ikke mindst funktion.

De er tilmed super lette at strikke, for de strikkes udelukkende i ret, så det kræver på ingen måde de store strikkekundskaber, at strikke de her fine lapper.

Jeg har valgt at strikke dem i økologisk bomuld i et kraftigt garn 8/8 og brugt ca 6 nøgler a 50 gram til 2 stk der hver måler 23 x 23 cm. En lidt dyr løsning, der sagtens kan gøres billigere uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Til mine drenge, der straks forelskede sig i de hjemmestrikke lapper, prøvede nemlig jeg at strikke dem i den lidt tyndere udgave 8/4, hvor der kun blev brugt 3 nøgler til 2 stk der hver måler 20 x 20 cm.

Det er klart dyrere at strikke i den kraftige bomuld 8/8, da garnet i sig selv er dyrere pr nøgle og der bruges ca dobbelt så mange nøgler garn. Da jeg strikker med 6 tråde, bliver begge varianter dejligt tykke uden at blive stive og uhåndterbare, så jeg kan faktisk ikke sige, at det ene fungerer bedre end det andet. Det er en rent smagssag.

Grydelapperne er som sagt super lette at strikke. Slå 25 masker op på pinde nr. 6 og så strikker du bare derudaf i retstrikning hele vejen indtil du har en fin kvadratisk form. Luk løst af og hæft enderne pænt.

Jeg har valgt at sætte tynde lædersnore i, der efter min mening passer så fint til de lidt rustikke grydelapper. Der findes i diverse sy- og hobbybutikker andre løsninger bl.a. læderbånd, der kan sættes fast med fine metalnitter.

TIP: Til den tyndere garn, hvor jeg stadig strikker med 6 tråde med 3 nøgler garn, valgte jeg for at undgå at trådene filtrer ind i hinanden, at vinde de 3 nøgler garn op, så jeg fik 6 nøgler a 25 gram at arbejde med.

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.