Stripettimos | lækkert alternativ til kartoffelmos
En lækker mos til dine gryderetter…
Ofte tænker vi i kartoffelmos eller rodfrugtmos når vi overvejer tilbehør til efterårets og vinterens gryderetter. Begge dele smager også helt fantastisk, men vil du gerne spare på kulhydraterne eller spiser du lchf/keto, kan du hente hjælp i alle de skønne græskar.
Jeg har i dag lavet en mos af stripetti, den der også kaldes spaghetti squash og det er så nemt, at der ikke behøves nogen egentlig opskrift.
Det skal du bruge:
- 1 stripetti (spaghetti squash)
- Lidt friskrevet parmesan
- Flagesalt og friskkværnet peber
- Fintsnittet bredbladet persille
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Halver stripettien på langs
- Smør lidt olie på skærefladerne
- Læg dem med snitfladerne nedad på en bageplade beklædt med bagepapir
- Bag den i 40-50 minutter (tjek med en gaffel om den er nok – den skal være blød)
- Skrab “kødet” ud med en gaffel og vend det med flagesalt, friskkværnet peber, fintrevet parmesan og friske krydderurter
- TIP: Føles den meget våd, kan du inden du tilsætter ost og krydderier forsigtigt presse det overskyende væde ud.
Spis den f.eks. til den franske gryderet poulet chasseur eller boeuf bourguignon i stedet for den traditionelle kartoffel/rodfrugtmos.
Rigtig god fornøjelse!