Stripettimos | lækkert alternativ til kartoffelmos

En lækker mos til dine gryderetter…

Ofte tænker vi i kartoffelmos eller rodfrugtmos når vi overvejer tilbehør til efterårets og vinterens gryderetter. Begge dele smager også helt fantastisk, men vil du gerne spare på kulhydraterne eller spiser du lchf/keto, kan du hente hjælp i alle de skønne græskar.

Jeg har i dag lavet en mos af stripetti, den der også kaldes spaghetti squash og det er så nemt, at der ikke behøves nogen egentlig opskrift.

Det skal du bruge:

  • 1 stripetti (spaghetti squash)
  • Lidt friskrevet parmesan
  • Flagesalt og friskkværnet peber
  • Fintsnittet bredbladet persille

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Halver stripettien på langs
  • Smør lidt olie på skærefladerne
  • Læg dem med snitfladerne nedad på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Bag den i 40-50 minutter (tjek med en gaffel om den er nok – den skal være blød)
  • Skrab “kødet” ud med en gaffel og vend det med flagesalt, friskkværnet peber, fintrevet parmesan og friske krydderurter
  • TIP: Føles den meget våd, kan du inden du tilsætter ost og krydderier forsigtigt presse det overskyende væde ud.

Spis den f.eks. til den franske gryderet poulet chasseur eller boeuf bourguignon i stedet for den traditionelle kartoffel/rodfrugtmos.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments