Sunde romkugler med dadler og nøddeknas

Sunde romkugler…

De her sunde romkugler, er virkelig blevet en succes herhjemme. I starten var alle (inklusive jeg selv) lidt skeptiske, for kunne det virkelig passe, at de smagte så godt. Og ja, det passer! Så har du ikke allerede prøvet dem, så synes jeg bestemt du skulle give dem en chance.

Sunde romkugler

Vær den første til at vurdere!
Sunde romkugler helt uden kagerester! Her er der i stedet brugt sunde og gode råvarer som dadler, sorte bønner og mørk chokolade med højt kakaoindhold – og nødder naturligvis.
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 200 gram dadler uden sten
  • 230 gram sorte bønner (passer med en brik)
  • 2 spsk peanutbutter – gerne en crunchy en af slagsen
  • 3 spsk mandler (til at lave mandelmel af)
  • 3 spsk glutenfri havregryn
  • 3 spsk cacaopulver
  • Evt 2 spsk romessens af god kvalitet
  • Til overtræk Mørk chokolade med højt kakaoindhold, der egner sig til overtræk
  • Til overtræk Forskellige nødder, gerne ristede på en tør pande og hakket (hasselnødder, mandler, cashewnødder er velegnede)

Instruktioner

  • Start med at blende mandlerne til mandelmel
  • Tilføj herefter dadlerne og romessens og kør igen
  • Tilføj så de sorte bønner, havregryn, kakaopulver og peanutbutter og kør igen til massen er nogenlunde jævn
  • Massen skal være fast uden at være helt hård. Virker den for fast, kan du tilsætte en lille smule vand.
  • Stil den på køl en halv times tid og tril herefter til kugler i den ønskede størrelse.
  • Smelt chokoladen i en lille gryde, i mikroovnen eller gør som jeg, der bruger en hyggelig lille chokoladefondue med stearinlys under. Så kan børnene også være med – det er super hyggeligt.
  • vend kuglerne i chokoladen og tril dem herefter i de hakkede nødder. Læg dem over på et stykke madpakkepapir til chokoladen er størknet.
  • Jeg plejer at stille dem i køleskabet, så overfladen bliver hård. Så pakker jeg dem ned i en lufttæt beholder med madpakkepapir imellem og opbevarer dem på køl.
    Tip: De kan også fryses. Det ændrer kun konsistensen ganske lidt, så får du lavet en (for) stor portion, kan de fint gemmes i fryseren.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Sunde romkugler med nøddeknas

Kagerester….nej tak!

Som i de tidligere opskrifter, indeholder de skønne kugler ingen kagerester med mel og sukker. Det er helt unødvendigt, for den sunde version smager langt bedre – og så kan vi spise dem med god samvittighed.

De indeholder i stedet sorte bønner og dadler – og bare rolig. Lige som sidst, kan man på ingen måde smage de sorte bønner, der udelukkende giver en dejlig blød og “romkugle-agtig” konsistens.

Jeg har denne gang igen tilsat lidt romessens, fordi det giver lidt ekstra smag til dadelkuglerne. Vil du gerne undgå essens, kan du sagtens undlade det – det gir udelukkende ekstra smag til kuglerne.

I denne opskrift, har jeg tilsat crunchy peanutbutter og det gir en virkelig lækker smag og ekstra knas sammen med nødderne.

Dadelkugler med nøddeknas

Med chokolade selvfølgelig….

De her sunde romkugler, er overtrukket med en mørk chokolade med højt kakaoindhold. Herefter er de rullet i forskellige hakkede nødder:

Ristede, hakkede mandler

Ristede, hakkede cashewnødder

Ristede, afskallede og hakkede hasselnødder

Når chokoladen er størknet, pakker jeg dem i en lufttæt beholder med madpakkepapir imellem og opbevarer dem på køl. Faktisk kan de også tåle en tur i fryseren. Konsistensen ændrer sig kun ganske lidt, så får du lavet en (for) stor portion, kan du sagtens putte nogle i fryseren, til de dage, hvor der bare skal noget lækkert snack på bordet.

Rigtig god fornøjelse! Opskriften finder du her nedenfor.

Dadelkugler med nøddeknas
Sunde romkugler uden kagerester
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments