Sunde vafler med rygeostecreme og stenbiderrogn

Så er søndagsfrokosten serveret!

Vi er vilde med fisk og glæder os hvert år til, at de skønne stenbiderrogn dels kommer i sæson og dels kommer ned i et prisleje, hvor de er til at betale.

Det er de nu, og så gælder det om at nyde dem i fulde drag, for sæsonen for stenbiderrogn er meget kort.

Vafler eller rugbrød…

Jeg forsøger at holde meget igen med især lyst brød og desværre også rugbrød fordi jeg ikke tåler hvedemel i større mængder.

Mange tror fejlagtigt, at rugbrød ikke indeholder hvedemel, men desværre er dette ikke tilfældet. Langt de fleste rugbrød indeholder hvedemel, så spørg din bager eller læs varedeklarationen, hvis du lige som jeg gerne undgår hvedemel.

Jeg plejer derfor at bage mit palæobrød/stenalderbrød, så jeg er helt sikker på hvad der kommer i. Men ind imellem er det bare så træls altid at skulle bage for at få en skive brød, når sulten lige melder sin ankomst omkring frokosttid.

Derfor står den ofte på madvafler i week-enden. De er bagt uden hverken mel eller sukker og så kan de fint holde sig på køl et par dage, så der også er til en madpakke eller to.

TIP: Jeg spurgte forleden i Lagkagehuset om de havde rugbrød UDEN hvedemel – og ja, det har de! Så måske din bager også er begyndt at lave rugbrød uden hvedemel.

Nå, men tilbage til dagens opskrift der jo egentlig slet ikke skulle handle om vafler contra rugbrød, men om de skønne stenbiderrogn…..

Det jeg egentlig ville sige var, at en skive ristet rugbrød smager himmelsk med rygeostecreme og stenbiderrogn……

Lyst til at prøve min anden opskrift med stenbiderrogn…? Den er lavet med lakserilette og smager himmelsk!

Det er nemt at lave rygeostecremen – det skal du bruge til en lille portion:

  • 2 spsk god rygeost
  • 2 spsk creme fraiche 18% (eller højere hvis du spiser LCHF)
  • 1 spsk fintsnittet rødløg
  • 1 spsk fintsnittet frisk dild
  • Smag til med lidt flagesalt, friskkværnet peber og et par dråber citronsaft

Rør det hele sammen og lad det gerne trække en halv time på køl inden du skal servere den.

Sådan pynter jeg brødet eller vaflerne:

  • Start med at lave vaflerne eller riste rugbrødet. Lad dem lidt af inden du pynter dem.
  • Læg et par fine skiver avocado på vaflerne/brødet
  • Fordel derefter rygeostecremen på vaflerne/brødet
  • Rul en lille skive ferskrøget laks og læg den på vaflerne/brødet
  • Derpå 1 tsk med top af stenbiderrogn
  • Pynt med tynde skiver radiser og frisk dild
  • Slut af med et par drej på peberkværnen og et drys fintsnittede rødløg og evt. lidt sorte sesamfrø.

Velbekomme!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments