Svampegryde i cremet fløde-ostesauce

skøn svamperet

Hver årstid har sine friske råvarer og i sensommeren og starten af efteråret, er det svampene, der dominerer. Eller det gør de i hvert hjemme hos os.

Svampe og bacon i cremet fløde-ostesauce

Vær den første til at vurdere!
En rigtig lækker ret med svampe og bacon i en cremet fløde-ostesauce. Passer rigtig godt som tilbehør til kødretter eller sammen med en lækker rodfrugtmos.

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 600 gram brune markchampignoner eller andre svampe – rengjorte
  • Lidt smør eller olivenolie
  • 250 gram god bacon i tern
  • 2 kviste timian – kun de små blade
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 stk solo hvidløg – fintsnittet
  • ½ håndfuld bredbladet persille – fintsnittet
  • ½ dl hvidvin eller bouillon
  • 4 dl fløde
  • ½ håndfuld cheddar, vesterhavsost eller lign.
  • ½ håndfuld friskrevet parmesan

Instruktioner

Sådan gør du:

  • Start med at riste bacon sprødt – læg det over på lidt fedtsugende papir
  • Resterne af fedtstoffet plus lidt ekstra hvis der er behov for det, ristes svampene til de bliver gyldne og har smidt eventuel væde.
  • Tilsæt hvidvin eller bouillon – lad det koge en smule ind
  • Tilsæt de fintsnittede hvidløg og lad dem simre med et minuts tid
  • Tilsæt herefter fløden og timianbladene – lad det simre et par minutter inden du fordeler den stegte bacon – og smager til med lidt salt og friskkværnet peber
  • Slut af med at fordele de to slags oste henover og sæt låg på eller dæk panden med lidt staniol – lad det simre et par minutter indtil osten er smeltet og boblende varm. Giv et drys fintsnittet bredbladet persille lige inden serveringen.
  • Du kan spise svamperetten som den er, f.eks. med en lækker cremet rodfrugtmos eller som tilbehør til kødretter.
  • Velbekomme!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Jeg er desværre en ret ængstelig natur, så jeg tør ikke samle svampe, fordi jeg simpelthen frygter at forgive hele familien. Heldigvis er grøntafdelingerne lige nu fulde af forskellige lækre svampe, så har du det lige som jeg, så lad kniv og kurv blive hjemme og nyd i stedet skoven uden at gå med næsen i jorden på svampejagt.

Valg af svampe…

Jeg har en forkærlighed for Karl Johansvampe, kantareller og de lidt mere ydmyge brune markchampignoner, men uanset hvor god prisen er og hvor fine de ellers ligger der i bakkerne, køber jeg ALDRIG svampe fra Hviderusland og Ukraine. Tjernobyl ligger i min optik alt, alt for tæt på og med den historie in mente, går jeg langt uden om svampe og bær for den sags skyld, der kommer fra det område.

Priserne for økologiske danske mark champignoner og især de svenske Karl Johan og kantareller er noget højere, men så hellere betale lidt ekstra end at risikere noget.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments