Syltede rabarber med vanilje og lime

Syltede rabarber med vanilje og lime….

Min søde, men vild gravelysne sharpei har IGEN sørget for, at vi ikke har rabarber af egen avl…..men så er det jo dejligt, at grøntafdelingen er leveringsdygtig.

Så nu er det tid til at sylte rabarber, der flittigt bruges på skyr, chiapudding, rabarbertrifli og kager – uhmmm!!

Jeg laver de syltede rabarber helt traditionelt med en økologisk rørsukker. Vil du gerne skære ned på sukkeret – eller helt undgå det, kan du bytte rørsukkeret ud med en kombination af Sukrin Gold og kokosblomstsukker.

Ved at tilsætte lidt kokosblomstsukker “overdøver” du den lidt kolde eftersmag fra Sukrin.

Jeg er vild med at tilsætte lime, men det ved jeg godt, at alle andre måske ikke er. Hører du til dem, der ikke er vild med limesmagen – så dropper du den bare.

Er du også vild med rabarber, så vil du måske også blive glad for de her opskrifter:

  Rabarbermuffins med hvid chokolade

Hindbær-rabarber sorbet

Pavlova med rabarberskum og jordbær | uden mel

Rabarberkage med hasselnødder og marcipan

Rabarbercrumble | Klassisk

Jordbærtærte med rabarberskum – low carb

Opskriften på de syltede rabarber med vanilje og lime kommer her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Syltede rabarber

Lækre syltede rabarber med vanilje og lime
Ret Dessert, Lækkerier, Sylt, Tilbehør
Keyword lime, rabarber, sylt, vanilje
Antal 1 portion
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 8 stilke rabarber - ikke alt for tykke
  • 4 dl vand
  • 1/2 stk økologisk lime (saft plus skræl)
  • 150 gram økologisk rørsukker ELLER halvt sukrin gold og kokosblomstsukker
  • 1/2 stang vanilje af god kvalitet eller 2 store tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  • Skyl og snit rabarberne i den ønskede længde
  • Kog vandet op med sukker, vaniljekorn plus den tomme stang og limesaft plus skræl (der er skåret i tynde strimler).
  • Rengør og skold et sylteglas
  • Læg rabarberstykker ned i glasset og hæld den varme lagen henover.
  • Luk omgående og når lagen er kølet ned opbevares de syltede rabarber på køl
  • Lad dem trække et par dage (gerne længere hvis du kan holde fingrene fra dem).
    Holdbarhed ca 1 måned.
  • Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.