Fisketacos – opskrift på tacos med sprøde torskeloins

Uhmmm Tacos…

Altid lækkert med de sprøde tacos fyldt med lækkerier. Samtidig er det utrolig nemt og hurtigt at lave et virkelig lækkert måltid til hele familien.

Jeg har delt flere opskrifter på tacos herinde. Vi synes nemlig, at det er genial mad til de dage, hvor vi ellers godt kunne finde på at vælge take-away. Ønsket om take-away opstår som oftest EFTER at vi er kommet hjem – og så er det for vores vedkommende både hurtigere og lettere at at lave maden selv.

I tacos bruger jeg kylling eller fisk og et hit her hos os er, når jeg panerer kyllingen eller fisken i æg og knuste cornflakes. Det gir en virkelig skøn smag og konsistens, som jeg klart vil anbefale dig at prøve. Er du eller nogle i din familie ikke vild med fisk (jeg anvender altid torske loins), kan fisken sagtens udskiftes med kylling – og vice versa.

Prøv f.eks. mine Fiske tacos med lækker coleslaw eller Taco med kylling og grønt. Du finder også en nem og lækker Mexicansk taco-suppe, der gir varme i kinderne og som passer perfekt til en travl hverdag sommer som vinter.

Tips og tricks…

Når jeg laver tacos, bruger jeg små majstortillas. Jeg folder dem så de ligner små halvmåner og stiller dem side om side i en lille bradepande, så de holder formen imens de varmes op. Hold øje med dem og tag dem ud når de er sprøde og let gyldne. Så er de lette at fylde, holder formen og smager skønt.

Tacos kan du fylde med kylling, fisk, skaldyr…ja lige det, som du og din familie holder af. Lidt lige som med pitabrød – og du kan naturligvis også vælge at holde dem helt vegetarisk/veganske.

Jeg foretrækker at fylde mine tacos med masser af grønt, lækker dip/sauce og så lidt fisk eller kylling. Som grønt har jeg f.eks. i dag valgt revne gulerødder, grøn/rød salatmix, rød peberfrugt, forårsløg, lynsyltede rødløg og avocado. Lime bruger jeg til at dryppe henover fisken.

Som dip/sauce har jeg brugt en færdiglavet sød chilisauce (der er standard i mit køkken på linie med soyasauce osv) og så har jeg lavet en skøn og ret spicy peanutbuttersauce med rød chili. Da den er ret stærk, serveres den ved siden af. Så kan den enkelte selv vælge om og hvor meget sauce, der skal på.

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften på TACOS med sprød fisk og masser af grønt kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Fisketacos

Lækre tacos med saftig og sprød fisk, masser af grønt og spicy peanutbuttersauce.
Ret Aftensmad, frokost, Hverdagsmad
Keyword avocado, cornflakes, hvid fisk, panering, salat, sød chilisauce, tacos
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 8 stk Små majstortillas
  • 500 gram Hvid fisk f.eks torske loins skåret i mundrette stykker
  • 2 stk Æg
  • 2 håndfulde Cornflakes - knuste
  • 2 spsk Fiskekrydderi f.eks. Fish Seasonning fra EpicSpice Du kan også bruge flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt tørret oregano, timian og rosmarin
  • 2 håndfulde Salatmix
  • 1 håndfuld Fintrevne gulerødder
  • 1 stk rød peber eller stor snackpeber skåret i tynde ringe
  • 2 stk Avocado
  • 2 stængler forårsløg - fintsnittede
  • Lidt sød chilisauce (færdigkøbt)
  • Lidt lynsyltede rødløg
  • 1 stk lime skåret i små både (serveres i en skål ved siden af)

Til spicy peanutbuttersauce/dip

  • 3 spsk Peanutbutter - jeg bruger den crunchy udgave
  • 5-6 tsk carrypaste (prøv dig frem, der er nemlig stor forskel på styrken i carrypaste)
  • 1 lille dåse kokosmælk - fuldfed
  • 2 spsk flydende honning
  • 2 spsk hvidvinseddike eller risvin
  • 2-3 spsk soyasauce
  • 1 spsk olivenolie med ikke alt for kraftig smag Alternativt kan du bruge sesamolie
  • Lidt vand til at justere konsistensen med

Lynsyltede rødløg:

  • 2 stk rødløg skåret i papirstynde skiver
  • 1 stk citron - saften heraf
  • 1-2 tsk rørsukker

Sådan gør du

Sådan laver du den spicy peanutbutterdressing.

  • Læg alle ingredienserne i en foodprocessor og kør dressingen blank og glat. Smag den til og juster med lidt vand, hvis du ønsker en mere flydende konsistens.
    Tip: Ønsker du en mere crunchy dressing, blender du kun halvdelen af petnutbutteren. Resten rører du sammen med den færdige dressing.
    Opbevares i en tætsluttende beholder/glas på køl, hvor den holder sig fint 4-6 dage hvis du har skoldet glasset.

Sådan laver du lynsyltede rødløg:

  • Citronsaft og rørsukker røres sammen til sukkeret er helt opløst. Vend herefter de papirstynde skiver af rødløg med cintronsaften og masser den gerne ind med fingrene. Lad den blot trække 5-10 minutter og så er den klar til servering.

Sådan laver du de panerede fisk:

  • Slå æggene ud i en tallerken eller lille skål og pisk dem godt igennem.
  • Cornflakes kommes i en anden skål og knuses. Tilføj herefter de tørrede krydderier. Jeg bruger altid Fish Seasonning fra firmaet EpicSpice, men du kan selvfølgelig vælge det du har og foretrækker.
  • Dup fisken tør og skær den i mundrette stykker. Vend stykkerne i æggemassen og herefter vendes de rundt i de knuste cornflakes/krydderier.
    Steg dem i olie på en pande ved middel varme. Tilberedningstiden er ganske kort, så hold øje og tag dem straks af panden.
    Imens fisken steger, laves tilbehøret klar og de små tortillas varmes.
  • Tænd ovnen på 200 grader alm ovn
    Fold majstortillas og stil dem tæt side om side i et lille fad eller bradepande, så de støtter hinanden. Sæt dem ind i den varme ovn indtil de er sprøde og let gyldne.
  • Skyl salaten, riv gulerødderne eller køb dem færdiglavede.
    I bunden af hver tortilla lægges et gavmildt lag grønt og revne gulerødder, herefter den panerede fisk, avocado i skiver, lidt fintsnittede forårsløg og slut af med de lynsyltede rødløg på toppen.
    Server ekstra lynsyltede rødløg, limebåde og den spicy peanutbutterdressing i små skåle ved siden af.
  • Rigtig god fornøjelse

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.