Tandoori kylling

Vi bliver i det indiske køkken med endnu en rigtig lækker opskrift. Denne gang tandoori kylling i kokossauce, serveret med en skøn quinoasalat med blommer og friske mynteskud.

Tandoori laves ved at marinere kyllingekødet i en marinade lavet på yoghurt og tandoori-krydderi. Tandoori-krydderiet køber du enten færdigtlavet eller støder selv i en morter. Du kan f.eks. bruge:

  • Stødt spidskommen
  • Stødt kardemomme
  • Stødt kanel
  • Lidt stødte nelliker
  • Stødt koriander
  • Lidt chipotle chilie
  • Sød paprika
  • Gurkemeje
  • Lidt fintrevet frisk ingefær
  • Knust hvidløg (kan udelades)
  • Flagesalt og friskkværnet peber

Jeg bruger en færdig blend fra Epic Spice simpelthen fordi jeg gerne bruger så friske krydderier som muligt – og gerne undgår madspild. Tidligere havde jeg alt for ofte krydderiskuffen fyldt med halvgamle poser med krydderier, der ganske enkelt ikke smagte af noget som helst.

Tilbehør til tandoori kylling

Vi spiste den her gang en rigtig dejlig quinoa salat til, men ofte får vi ris eller blomkålsris og friskbagte naanbrød til.

Du kan prøve min opskrift på naanbrød. De er lette at lave og smager SKØNT!

Rigtig god fornøjelse!

Tandoori kylling

Lækker indisk-inspireret tandoori kylling i kokossauce
Ret Gryderet, Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Indisk
Keyword kokosmælk, kokossauce, kylling, tandoori
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 4 stk kyllingelår eller tilsvarende inderfilet skåret i mundrette stykker.
  • 3-4 spsk yoghurt naturel
  • 3-4 spsk olivenolie
  • 3 fed knust hvidløg
  • 2 spsk Tanddori krydderi f.eks. fra Epic Spice Napa Valley
  • Lille dåse tomatpure
  • Lidt citronsaft
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 håndfuld sprøde kokosflager
  • 1 håndfuld fintsnittede friske krydderurter f.eks. bredbladet persille, koriander, timian eller oregano

Sådan gør du

  • BEMÆRK:
    Marinaden virker bedst, hvis kyllingekødet får lov til at trække natten over. Jeg laver gerne kyllingerne klar aftenen inden, dækker dem til og stiller dem på køl til dagen efter.
    Fik du ikke marineret kyllingerne aftenen i forvejen, kan du lade dem trække mindst et par timer.
  • Rør yoghurt, citronsaft, lidt olivenolie og tomatpure sammen med tandoori krydderiblandingen. Vend kyllingestykkerne godt rundt, så alle flader bliver dækket.
    Dæk skålen til og opbevar på køl indtil du skal lave maden.
  • Varm lidt olie op i en pande og steg kyllingekødet sammen med marinaden til kødet får en fin stegeskorpe og er gennemstegt.
  • Tilsæt kokosmælken og rør den godt rundt, så krydderier og kokosmælk blandes sammen.
  • Koge igennem og lad gerne saucen koge lidt ind. Juster med krydderier, salt og friskkværnet peber. Giv et gavmildt drys fintsnittede friske krydderurter.
  • Server med sprøde kokosflager, ris eller blomkålsris, friskbagte naanbrød eller den dejlig salat.
  • Rigtig god fornøjelse!