Tapas – nemt og lækkert

Tapas – små lækkerier

Tapas, der betyder “låg” på spansk og som ifølge fortællingerne skulle være et stykke pølse, der blev lag henover vinen for at forhindre fluerne i at falde i, opfattes i dag mere som små lækre anretninger, der både kan fungere som små hapsere til et glas vin, som forret eller sammensat til et egentligt hovedmåltid.

Tapas kan serveres både med lune og kolde retter og med flûte, kiks eller andet lækkert brød.

Spiser du almindeligt brød, smager et lækkert valnøddebrød super lækkert eller et god flûte bagt med ølandshvede og surdej.

Spiser du lchf/keto kan du bage brød uden brug af mel og sukker, f.eks. disse kiks, hvor du selv kan tilsætte dine favorit-krydderier. Du kan også prøve disse skønne brød, der er bagt uden mel.

Bruchettas hvor et stykke grillet brød gnides med hvidløgsfed, toppes med små tern af tomater, frisk basilikum og god olivenolie er nærmest en fast bestandel af et tapas-måltid.

Knas og andet tilbehør må der til…

Traditionelt serveres der oliven til tapas, men derudover hører der ikke yderligere tilbehør til en tapasanretning. Jeg synes nu, at det både smager dejligt og er lidt ekstra hyggeligt, når der serveres et par skåle med f.eks. tamariristede mandler eller chilimandler til og så må der efter min mening også gerne pyntes med lidt friske bær alt efter sæsonen.

Den hurtige version

I dag skulle det være lidt nemt og vi valgte derfor at skyde genvej ved at gå i vores lokale charcuteri “La Fromagerie“, der forhandler lækkert delikatesse charcuteri og spændende oste, vi normalt ikke lige finder i vores ostebutikker. 

Det er så skønt endelig at have en sådan butik lige i vores lokalområde og det skal vi huske at værdsætte og støtte op omkring. Bor du i Sønderborg eller kommer du forbi, må du endelig slå et smut forbi den lille, hyggelige butik med det skønne udvalg.

Med lækkert charcuteri og spændende oste er det meget nemt at lave et fad med tapas. Grill eller rist padron pebre lidt hårdt, men kort, vend dem i lidt god olivenolie og drys med flagesalt, skær lidt grønt og anret det f.eks. som jeg har gjort på et stort fladt fad og server med kiks og godt brød samt lidt friske bær og godt knas som beskrevet ovenfor.

Rigtig god fornøjelse!