Forside,  Gryderetter og One-pots,  Hovedretter,  Hverdagsmad,  Opskrifter,  Retter med kylling

Teriyaki kylling med ris og grønt

Teriyaki med ris og grønt

Leder du efter lidt nyt og lækkert til aftensmaden, så vil jeg anbefale dig at prøve den her opskrift. Den er både sund, nem og hurtig…..nåh ja og naturligvis vildt lækker!

Faktisk kan du servere den som en lun salat, for der følger en vildt lækker dressing med – en dressing du fint kan bruge til andre salater også.

Kyllingen har jeg marineret og lagt på køl aftenen før, simpelthen fordi det gir det bedste resultat. Men ok, nogle gange har man ikke lige fået det gjort – så hellere kortere tid end slet ikke.

Jeg vedlægger en opskrift på en hjemmelavet teriyaki-marinade, men skal det være nemt og enkelt, kan du sagtens bruge en færdiglavet. Her kan du overveje at tilføje lidt ekstra spice som f.eks. lidt fintrevet ingefær og et nip chili.

Jeg har valgt at servere langkornede ris til kyllingen, men du kan sagtens bruge pasta i stedet for. Så er der et tip til lidt variation.

Du kan naturligvis også altid variere de grøntsager og nødder, jeg har valgt til opskriften. Brug det du har i grøntsagsskuffen, så vi undgår madspild.

Lidt tip til servering….

Vi holder meget af salater – også de lune. Derfor serverer jeg denne teriyaki kylling med ris og grønt som en lun salat. Det fungerer bedst for os.

Jeg steger de marinerede kyllingefiletter samtidig med at jeg koger ris eller pasta. Imens de er på komfuret, skyller og anretter jeg en enkel grøn salat og blender en lækker grøn dressing. Så er alt klar på ingen tid.

De kogte og stadig lune ris hældes i en paellapande eller stort fad, der toppes med grøntsager og den stegte kylling. Herefter topper jeg med kokosflager og nødder samt lidt friske krydderurter.

Dressingen serverer jeg ved siden af sammen med den grønne salat – så kan alle selv forsyne sig.

Du kan naturligvis også servere alle delene i hver deres skåle og fade, hvis du foretrækker det. Smagen er jo den samme.

Skulle der blive en rest til overs, er der en skøn frokost i vente til dagen efter.

Er du også vild med kylling….?

Så vil du måske have lyst til at prøve nogle af mine andre opskrifter:

Paella med kylling

Butterfly kylling

Kyllingespyd med marineret pastasalat

Kyllinge onepot med grøntsager

Curry suppe med kyllinge kødboller

Stegt kylling i kokos-ingefærsauce

Kylling i salviesauce

….og mange, mange flere hvis du inde under opskrifterne kigger under fanen KYLLING/FJERKRÆ.

Husk du kan følge mig på instagram og på den måde altid holde dig opdateret på, når der kommer nye opskrifter ind på bloggen.

Opskriften på teriyaki kylling med ris og grønt kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Teriyaki kylling med ris og grønt

Lækker marineret kylling med ris, grønt og en dejlig grøn dressing.
Ret Aftensmad, Hovedret, Salat
Keyword grøntsager, kylling, limedressing, marinade, ris, teriyaki
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 600 gram kyllingefiletter f.eks. inderfilet eller bryst skåret i mindre stykker
  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 1/2 flaske Teriyaki-sauce hvis du ikke vil lave din egen marinade

Hjemmelavet teriyaki-marinade - hvis du ønsker at lave din egen:

  • 2 spsk soyasauce
  • Ca 1 spsk flydende honning
  • 2 spsk Maizena
  • 1 fed knust hvidløg
  • 3-4 tsk muscovadosukker Brun farin kan også bruges
  • 1 cm friskrevet ingefær
  • 2 dl vand
  • Evt 1 nip chiliflager (hvis du ønsker marinaden lidt stærk)

Ris:

  • 5 dl vand
  • 3 dl jasmin eller basmatiris
  • Lidt salt

Salaten/tilbehøret:

  • 1 stk agurk - halveret og kerner fjernet med en teske
  • 100 gram sukkerærter - gerne fra frost der tøes op og skæres i halve
  • 2 stk forårsløg - den hvide del skæres i ringe og den grønne del skæres i tynde strimler.
  • 1 håndfuld cashewnødder eller peanuts
  • 1 håndfuld kokosflager
  • 1/2 håndfuld bredbladet persille til pynt

Grøn dressing:

  • Lille karton kokosmælk 330 ml
  • 1 håndfuld friske basilikumsblade
  • 1 cm friskrevet ingefær
  • 1 stk økologisk lime - både saft og fintrevet skal
  • 1 håndfuld cashewnødder
  • Smag til med: Fishsauce, flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Vil du lave din egen teriyaki-marinade starter du med at lave den:
    Kog vand, muscovadosukker, honning, soyasauce, hvidløg og friskrevet ingefær op i en lille kasserolle.
    Da det simre i ca 5 minutter.
    Rør maizena ud i en lillesmule koldt vand og rør den ud i marinaden. Lad saucen simre et par minutter til den tykner en smule og lad herefter saucen køle af. 
    Herefter er den klar til brug.
     
  • Vend kyllingestykkerne i din hjemmelavede marinade eller brug en færdig en af slagsen.
    Vælger du en færdiglavet vil jeg foreslå at tilføje lidt ekstra spice i form af friskrevet ingefær og evt lidt chiliflager, da mange af de færdige marinader savner lidt kant.
    Stil kyllingen på køl meget gerne natten over, hvis du har mulighed for det. Marinaden trænger bedre ind, når den får tid til at trække og det gir bare bedre smag til kødet.
  • Steg kyllingen i lidt olivenolie og kog risene som anvist på pakken.
    Foretrækker du pasta, kan du sagtens bruge det i stedet for.
    Imens kyllingen steger og ris/pasta koger laver du tilbehøret og dressingen klar.

Sådan laver du dressingen:

  • Jeg putter alle ingredienserne i en blender og kører den jævn heri. Smager den til med limesaft, fishsauce, salt og friskkværnet peber.
    Vil du gerne have en lidt stærkere sauce, kan du tilføje lidt grøn chili eller lidt chiliflager.
    Dressingen er pga kokosmælken tyndtflydende, men alligevel cremet lækker. Den smager dejligt som dressing til mange andre salater.

Sådan kan du servere retten:

  • Jeg holder af at servere retten samlet - som en stor lun salat. Du kan naturligvis også servere de enkelte dele hver for sig. Så du vælger bare efter hvad du har lyst til.
  • Jeg bruger min paellapande til at koge risene i (sparer på opvasken) og topper med grøntsagerne, det stegte kyllingekød, kokosflager og nødder.
    Til slut drysses med bredbladet persille.
    Dressingen serveres ved siden af, så alle selv kan forsyne sig.
    Sæt evt små skåle ind med ekstra kokosflager og nødder.
  • Bliver der en rest til overs, har du lækker frokost til dagen derpå. Retten smager nemlig også dejligt kold.
  • Husk du kan følge mig på INSTAGRAM op på den måde altid være opdateret på, når der kommer nye opskrifter ind på bloggen.
  • Rigtig god fornøjelse!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.