Thai suppe med kål og kylling

En spicy suppe….

Skøn suppe med masser af smag fra de varme krydderier og dejlig kål som fyld. Du bestemmer selv, om du vil holde den vegetarisk eller eventuelt tilsætte lidt stegte kyllingestykker.

Kål var i mange år en lidt overset grøntsag, men det har heldigvis ændret sig. Faktisk betragtes kål i dag som en superfood og er noget af det sundeste du kan spise.

Kål udgør en af grundstenene i det nordiske køkken, men det ville være synd at begrænse sig til det nordiske køkken. Kål egner sig lige så godt i en thai-inspireret suppe

Kål strutter af sundhed, ja faktisk er kål de rene vitaminbomber! Derudover indeholder de en masse gode stoffer, glucosinolater og kostfibre, der både gavner dine tarmbakterier, dit immunforsvar, forebygger kræft og forskellige livsstilssygdomme som f.eks. type 2 diabetes.

Luft i maven….

Kål kan være en kras omgang for maven og det afholder desværre mange fra at spise den sunde kål. Kål KAN nemlig give luft i maven.

Luften skyldes de svovlforbindelser, der dannes – men bare rolig. Det er kun i starten. I takt med at mave og tarm vænner sig til kålen, forsvinder generne.

Du kan også prøve at vænne maven til kål, ved i starten at spise kålen tilberedt i stedet for rå. Og husk at drikke godt med vand til.

Vild med kål…?

Rosenkålssalat med sprød parmaskinke

Blomkålspizza med pære og parmaskinke

Enkel spidskålssalat | grundopskrift

Blomkålsbearnaise

Bagt blomkålssalat med spidskål

Kylling med Pak choy

Opskriften på den skønne cremede thai suppe med kål og kylling kommer her nedenfor. Rigtig god fornøjelse!

Thai suppe med kål og kylling

Spicy og hot thai inspireret suppe med palmekål og pak choi. Tilsæt efter lyst og behov stegte kyllingestykker eller måske hvidløgsstegte kæmperejer. Suppen kan også fint spises vegetarisk måske med et stykke godt brød til.
Ret Aftensmad, antiinflammatorisk, Hovedret, Suppe
Keyword gurkemeje, ingefær, kål, kokosmælk, pak choi, palmekål, suppe, thai
Antal 2 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 lille bakke champignoner skåret i kvarte
  • 400 gram kyllingefillet eller hvidløgsstegte kæmperejer Du kan også spise suppen vegetarisk
  • 1/2 bundt palmekål - fintsnittede
  • 4 stk mini pak choi - groftsnittede
  • 1 dåse fuldfed kokosmælk - 400 ml
  • 4 dl kyllingebouillon
  • 1-2 tsk karrypaste
  • Ca 10 cm friskrevet ingefær
  • 2-3 tsk gurkemeje
  • 2 spsk fiskesauce
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Evt 2 stk gulerødder kørt igennem en spiralizer
  • 1 håndfuld ristede græskarkerner (som pynt)

Sådan gør du

  • Med kylling:
  • Rist først champignonerne på en tør pande. Krydr med flagesalt og friskkværnet peber. Læg dem herefter over på en tallerken.
  • Steg kyllingestykkerne i lidt olie (i en pande med høje kanter) til de får en gylden overflade og bliver gennemstegte. Jo mindre stykker, jo hurtigere går det. Læg dem over på en tallerken imens du laver suppen klar.
    Du skal ikke vaske panden!
  • Tilføj lidt ekstra olivenolie
  • Læg karrypaste ned i den varme olie og rør godt rundt. Når den begynder at dufte tilsætter du først palmekål (den skal ha mest) og tilføj herefter den nederste hvide del af pak choi.
    Sauter et par minutter ved middel varme.
  • Tilføj nu kokosmælk, kyllingebouillon og gurkemeje. Rør rundt og lad det koge igennem et par minutter. Det må gerne tykne lidt.
  • Smag til med fiskesauce, måske lidt ekstra friskrevet ingefær, evt lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
  • Læg til sidst de fintsnittede grønne toppe fra pak choi, de ristede svampe, gulerodsspiraler og kyllingestykker ned i panden. Varm det hele godt igennem.
  • Server med et drys ristede græskarkerner.