Thaisuppe – opskrift med kokosmælk og kylling

Thaisuppe…

Nem og lækker suppe, der gir den indre varme her i de kolde vintermåneder. Den er fyldt med grøntsager, saftig kylling og cremet kokosmælk – og så er der smæk på smagen uden at være for stærk.

Suppen er genial som “tøm-grøntsagsskuffen-suppe” og du kan fint bruge de grøntsager, der måske ikke længere strutter af friskhed og som er lidt for trætte til at komme i salatskålen.

Thaisuppe

Vær den første til at vurdere!
Dejlig thaisuppe med masser af grøntsager, saftig kylling og cremet kokosmælk. Der er smæk på smagen uden at den er for stærk.
Antal: 2 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 stk ca 250 gram kyllingebryst – skåret i tynde strimler
  • 1 spsk olivenolie til at stege i
  • 1 stor tsk karrypasta – vil du gerne have suppen ekstra stærk, kan du sagtens tilsætte mere
  • 1 ds kokosmælk (fuldfed) 400 ml
  • 1 tsk grøntsagsbouillon
  • 4 dl vand
  • 2 stk rød peber skåret i strimler
  • 4 stk gulerødder skåret i tynde strimler
  • 1 lille bakke champignoner eller bøgehatte
  • 1 bundt forårsløg skåret på skrå i mindre stykker (hold lidt af den grønne del tilbage og brug den som drys på den færdige suppe)
  • 2 fed hvidløg – fintsnittede
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
  • Evt 1 spsk friskrevet ingefær

Tilbehør:

  • Nudler eller ris er oplagte at servere sammen med thaisuppen.
  • 1 stk lime skåret i både

Instruktioner

  • Varm lidt olivenolie op i en gryde og steg kyllingestrimlerne et par minutter.
  • Tilføj herefter karrypastaen og lad den stege med et par minutter.
  • Tilsæt nu de øvrige grøntsager og lad det hele stege godt igennem nogle minutter inden du tilsætter kokosmælk, vand og grøntsagsbouillon.
  • Bring suppen i kog og lad den stå og småkoge nogle minutter indtil grøntsagerne er møre.
  • Smag til med flagesalt og friskkværnet peber. Juster evt med ekstra karrypasta og lidt limesaft.
  • Server med ris eller nudler, og limebåde og drys med den grønne del af forårsløg.
  • Rigtig god fornøjelse!
    Husk du kan følge Majspassion på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Lidt om opskriften

I dag havde jeg f.eks. gulerødder, forårsløg, svampe, peberfrugter, ingefær, hvidløg og lime liggende i grøntsagsskuffen. De blev snittet i tynde stave, hvilket forkorter tilberedningstiden.

Suppen kan sagtens laves vegetarisk eller du kan tilsætte kæmperejer eller lys fisk, hvis du foretrækker det. I dag valgte jeg at tilsætte et kyllingebryst, der var tilovers fra gårdsdagens madlavning.

Kulhydrattilskud kan du undlade, hvis du spiser low carb, men ellers er det oplagt at servere ris eller nudler til. Jeg gik med nudlerne, der blot blev overhældt med kogende vand og herefter drænet og tilsat den færdige thaisuppe.

Vil du se mere…?

Kunne du li’ opskriften på Thaisuppe med kylling, vil du sikkert også blive glad for mine andre opskrifter på supper.

Herunder kommer nogle direkte links til dig:

Ærtesuppe – vegetarisk eller med sprød parmaskinke

Bagt tomatsuppe – fantastisk suppe med masser af smag

Curry suppe med kyllinge kødboller

Kokossuppe med sød kartoffel, kål og linser

Spicy gulerodssuppe med sød kartoffel

Butternut suppe

Hokkaidosuppe

Jordskoksuppe – blød og cremet med sprøde chips

Karrysuppe med kylling/ LCHF

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments