Brød og kager,  Forside,  Frokost,  Hovedretter,  Hverdagsmad,  Opskrifter,  Småt og godt,  Tilbehør,  Vegetariske retter

Tomatgalette med butterdej – nem og lækker tærte

Tomatgalette med butterdej

Nem og lækker galette du både kan servere som lun frokost eller aftensmad sammen med den dejlig blandet salat.

Her er det endnu engang tomaterne, der får lov at spille hovedrollen – jeg ELSKER tomater og lige pt er der højsæson for de danske tomater. Så vi går all-in på den front!

Lige så meget, som jeg er vild med sæsonens lækre råvarer, er jeg også vild med lækkert køkkenudstyr – er du også det, så prøv lige at tjekke KitchenOne’s side ud.

Forleden delte jeg herinde en opskrift på en lige så nem og lækker tomatgalette – og den her er faktisk meget lig den anden. Her er formen blot rund, der er brugt cherrytomater fremfor bøftomater og så er der ikke tilføjet sorte oliven.

Men ellers er der både brugt butterdej og ostecreme. Så var du glad for den tidligere opskrift – vil du helt sikkert også blive glad for denne.

Hvad er en galette egentlig…..?

Altså en galette er i bund og grund en tærte – en fransk en af slagsen. Forskellen på en almindelig tærte og en galette er, at en galette ikke overhældes med æggemasse.

Foretrækker du en almindelig tærtebund, kan du sagtens skifte den noget federe butterdej ud med den. Jeg har bare et sandt crush på butterdej som tærtebund, simpelthen fordi de har de her mange fine tynde lag. De gir bare dejen en sprødhed og lethed i forhold til den lidt mere kompakte tærtedej – og det er jeg bare vild med.

Men ok, tærter kan nu også noget og dem laver jeg da også:

Tærte med grønne asparges og kartofler

Tærte med sød kartoffelbund

Løgtærte med feta og sorte oliven

Fransk løgtærte

Er du mere til den franske galette uden æggemasse, har jeg flere opskrifter du kan prøve:

Tomatgalette (fransk tærte) med ostecreme

Galette med grønne asparges

Galette med cherrytomater og burrata

Galette med squash og tomater

Galette med kartoffel og to slags ost

Husk du kan følge mig på INSTAGRAM og på den måde altid være opdateret på, når der kommer nye opskrifter ind på bloggen. Klik bare på linket, så kommer du ind på min Instagram-profil.

Opskriften på den lækre tomatgalette med butterdejsbund får du lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Tomatgalette med butterdej

Nem og super lækker tomatgalette (fransk tærte uden æggemasse). Her er der brugt en færdig buttedej, hvilket gir din galette en let og sprød bund.
Ret frokost, Hovedret
Keyword butterdej, fransk tærte, galette, tærter, tomater
Antal 2 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 pakke færdiglavet butterdej
  • 1 stk æg (til pensling)
  • 1/2 tsk sort sesam eller nigellafrø (drys på de penslede kanter)
  • 2 håndfulde cherrytomater - gerne i forskellige farver - skåret i skiver
  • Lidt olivenolie af god kvalitet
  • Lidt friske basilikumsblade som drys på den færdige galette.

Ostecreme:

  • 100 gram feta eller puckost
  • 1 spsk creme fraiche 18% eller græsk yoghurt
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 spsk fintsnittede krydderurter f.eks. rosmarin, oregano, timian
  • Lidt citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber til at smage ostecremen til med

Sådan gør du

Sådan laver du galetten:

  • Rør fetaosten lind med creme fraiche og tilføj knust hvidløg og de fintsnittede krydderurter.
    Smag til med lidt citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.
    Varm ovnen op til 200 grader eller 180 grader varmluft.
    Læg butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
    Prik bunden med en gaffel, men lad 1 cm være hele vejen rundt.
    Pisk ægget og pensl kanten hele hele vejen rundt. Fold kanten ind og pensl ovenpå.
    Forbag butterdejsbunden 10 minutter.
    Tip: Selvom du har prikket bunden med en gaffel, kan den godt hæve op alligevel. Det betyder ikke noget. Du prikker blot hul på bunden og trykker den flad med en paletkniv.
    Smør den forbagte bund med ostecremen og fordel tomater skåret i skiver ovenpå. Jeg kan godt lide at veksle lidt med formerne - så i dag valgte jeg en rund form.
    Skal det være ekstra fint kan du pensle kanterne igen og drysse kanterne med sor sesam eller nigella.
    Bag den indtil kanterne er gyldne og sprøde og tomaterne er bagt.
    Drys den færdigbagte galette med friske basilikumsblade, drys med flagesalt, friskkværnet peber og dryp den med lidt rigtig god olivenolie.
    Server gerne med en lækker blandet salat.
    Husk du kan følge mig på INSTAGRAM og på den måde altid holde dig opdateret på nye opskrifter herinde på bloggen.
    Rigtig god fornøjelse!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.