Tomatsalat – opskrift på den bedste tomatsalat

Tomatsalat….

Vi kender alle udtrykket “Keep it simple”. Og den her tomatsalat er virkelig det bedste bevis på, at ordsproget taler sandt. 

Her er der ikke brugt andet end tomater, rødløg, lidt god olivenolie, flagesalt og friskkværnet peber. Jeg har så tilføjet lidt grønt drys, fordi jeg elsker kombinationen af tomater og frisk basilikum.

Og hvad er så det, der netop gør den her tomatsalat til noget ganske særligt…? Ja, det er faktisk enkeltheden. At der ikke skal mere til før smagene går op i en højere enhed. Og du må simpelthen prøve, så du selv kan smage, hvor søde og milde rødløgene blir, efter at have ligget sammen med tomaterne.

Det er vigtigt, at du skærer både tomaterne og rødløgene i tynde skiver og lægger dem lagvis, så saften fra tomaterne og rødløgene blandes. På den måde marineres begge dele i olivenolien og flagesaltet – og det gir en virkelig skøn smagsoplevelse, jeg ikke før har oplevet i en så enkel tomatsalat.

Vild med salater….?

Hos os er vi vilde med salater og serverer dem som tilbehør eller selvstændige måltider året rundt. Vil du se flere opskrifter, kan du finde masser af inspiration under fanen SALATER, hvor du også finder opskrifter på lækre dressings og knas til dine salater.

Du vil f.eks. finde opskriften på den klassiske CÆSAR SALAT, BAGT TOMATSALAT MED BURRATA eller hvad med en lækker og mættende COBB SALAT med kylling, bacon og avocado….ja, det kan være svært at vælge.

Et god brød er altid lækkert tilbehør til salater. Kig ind under fanen med BRØD og find opskrifter lige fra hvidløgsflûtes, grydebrød og stenalderbrød til brød, der er bagt uden mel og sukker. 

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften på TOMATSALAT kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Tomatsalat

Min allerbedste opskrift på tomatsalat. Nem og enkel med ganske få ingredienser.
Server som tilbehør med lidt godt brød ved siden af.
Ret frokost, Salat, Tilbehør
Køkken Italiensk
Keyword olivenolie, rødløg, tomat, tomatsalat
Antal 1 portion
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

 • 1 stk bøftomat eller anden stor tomat - skal være godt moden
 • 1 stk stort rødløg
 • 1 spsk god olivenolie
 • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
 • Evt lidt frisk basilikum

Sådan gør du

 • Skær tomaten og rødløget i tynde skiver
 • Læg dem lagvis i en flad skål krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
  Drys med olivenolie henover.
 • Lad tomatsalaten trække 15 minutter eller længere tid og det er vigtigt, at det sker ved stuetemperatur! Så kan smagene rigtig udvikle sig.
 • Giv evt et ekstra dryp olivenolie og et drys med små fine basilikumsblade lige før servering.
 • Perfekt som tilbehør serveret med lidt godt brød ved siden af til at samle den dejlige olivenmarinade op med.
 • Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.