Tomatsalat – den bedste

Nem opskrift på den bedste tomatsalat!

Vi kender alle udtrykket “Keep it simple”. Og den her tomatsalat er virkelig det bedste bevis på, at ordsproget taler sandt. 

Her er der ikke brugt andet end tomater, rødløg, lidt god olivenolie, flagesalt og friskkværnet peber. Jeg har så tilføjet lidt grønt drys, fordi jeg elsker kombinationen af tomater og frisk basilikum.

Tomatsalat

Vær den første til at vurdere!
Min allerbedste opskrift på tomatsalat. Nem og enkel med ganske få ingredienser.
Server som tilbehør med lidt godt brød ved siden af.
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 stk bøftomat eller anden stor tomat – skal være godt moden
  • 1 stk stort rødløg
  • 1 spsk god olivenolie
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Evt lidt frisk basilikum

Instruktioner

  • Skær tomaten og rødløget i tynde skiver
  • Læg dem lagvis i en flad skål krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
    Drys med olivenolie henover.
  • Lad tomatsalaten trække 15 minutter eller længere tid og det er vigtigt, at det sker ved stuetemperatur! Så kan smagene rigtig udvikle sig.
  • Giv evt et ekstra dryp olivenolie og et drys med små fine basilikumsblade lige før servering.
  • Perfekt som tilbehør serveret med lidt godt brød ved siden af til at samle den dejlige olivenmarinade op med.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Og hvad er så det, der netop gør den her tomatsalat til noget ganske særligt…? Ja, det er faktisk enkeltheden. At der ikke skal mere til før smagene går op i en højere enhed. Og du må simpelthen prøve, så du selv kan smage, hvor søde og milde rødløgene blir, efter at have ligget sammen med tomaterne.

Det er vigtigt, at du skærer både tomaterne og rødløgene i tynde skiver og lægger dem lagvis, så saften fra tomaterne og rødløgene blandes. På den måde marineres begge dele i olivenolien og flagesaltet – og det gir en virkelig skøn smagsoplevelse, jeg ikke før har oplevet i en så enkel tomatsalat.

Vild med salater….?

Hos os er vi vilde med salater og serverer dem som tilbehør eller selvstændige måltider året rundt. Vil du se flere opskrifter, kan du finde masser af inspiration under fanen SALATER, hvor du også finder opskrifter på lækre dressings og knas til dine salater.

Du vil f.eks. finde opskriften på den klassiske CÆSAR SALAT, BAGT TOMATSALAT MED BURRATA eller hvad med en lækker og mættende COBB SALAT med kylling, bacon og avocado….ja, det kan være svært at vælge.

Et god brød er altid lækkert tilbehør til salater. Kig ind under fanen med BRØD og find opskrifter lige fra hvidløgsflûtes, grydebrød og stenalderbrød til brød, der er bagt uden mel og sukker. 

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments