Tomattærte

Skøn og mættende tærte med lækker sprød bund og store bøftomater – du ved, dem med MASSER af dejlig smag.

Tomattærte

Vær den første til at vurdere!
Nem og lækker tomattærte
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 portion tærtedej
  • 2 store rødløg skåret i små både
  • 1 spsk god olivenolie
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • ¼ dl mørk balsamico
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 stor bøftomat – ca 250 gram skåret i skiver
  • 2 stk æg str L
  • 1 stor håndfuld friskrevet parmesan
  • 1 stor håndfuld friskrevet rød cheddar eller anden ost der egner sig til varme retter
  • 1 spsk flydende honning

Instruktioner

  • Varm ovnen op til 200 grader
  • Læg tærtedejen ned i et tærtefad, prik bunden med en gaffel og forbag bunden i 10-15 minutter.
  • Sauter rødløgene i lidt olie indtil de er møre. Riv rosmarin af selve kvisten og læg begge dele ned til løgene.
    Tilsæt herefter den mørke balsamico og lad det hele koge lidt ind.
    Tag selve kvisten op, men lad rosmarinen blive i.
  • Tag den forbagte tærtebund ud af ovnen og fordel de karameliserede rødløg henover bunden.
  • Pisk æggene sammen og hæld dem over.
  • Riv den røde cheddar og parmesanen henover og fordel herefter tomatskiverne over blandingen.
  • Dryp med flydende honning, lidt flagesalt og friskkværnet peber og stil tærten tilbage i den varme ovn i ca 30 minutter.
    Tip: Oplever du at kanterne tager for meget farve, kan de dækkes med lidt staniol.
  • Lad gerne tærten hvile på køkkenbordet 10-15 minutter inden du serverer den.
    Spis den evt med en enkel grøn salat.
  • Husk du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret på alt det nye, der sker herinde på bloggen.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Indrømmet, tomattærte osv hører jo egentlig sommeren eller efteråret til – især hvis du er så heldig at have et drivhus i haven. Det har jeg ikke – ikke endu (desværre…)

Men altså, heldigvis er det muligt at købe tomater året rundt. Så har du ikke lige mulighed for at skaffe den lækre bøftomat – så kan alle tomater bruges, når bare de har fået lov at modne.

Du kan også bruge de små flerfarvede cherrytomater, der fåes hele året i supermarkederne. Lad dem gerne ligge i en skål på køkkenbordet, så de får de lidt mere smag. Dem har jeg brugt i en lækker tomatgalette tidligere på året. Måske du har lyst til at prøve den – det kan anbefales!

Vil du se mere…..?

Vild med tærter og galette (franske tærte), så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter på tærter og galette. Herunder kommer nogle direkte links:

Tomatgalette med butterdej – nem og lækker tærte

Tomatgalette (fransk tærte) med ostecreme

Tærte med grønne asparges og kartofler

Tærte med sød kartoffelbund

Løgtærte med feta og sorte oliven

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments