Brød og kager,  Forside,  Frokost,  Hovedretter,  Hverdagsmad,  Opskrifter,  Retter med æg,  Småt og godt,  Tilbehør,  Vegetariske retter

Tomattærte | nem og lækker tærte med løg og tomater.

Tomattærte…

Skøn og mættende tærte med lækker sprød bund og store bøftomater – du ved, dem med MASSER af dejlig smag.

Indrømmet, tomattærte osv hører jo egentlig sommeren eller efteråret til – især hvis du er så heldig at have et drivhus i haven. Det har jeg ikke – ikke endu (desværre…)

Men altså, heldigvis er det muligt at købe tomater året rundt. Så har du ikke lige mulighed for at skaffe den lækre bøftomat – så kan alle tomater bruges, når bare de har fået lov at modne.

Du kan også bruge de små flerfarvede cherrytomater, der fåes hele året i supermarkederne. Lad dem gerne ligge i en skål på køkkenbordet, så de får de lidt mere smag. Dem har jeg brugt i en lækker tomatgalette tidligere på året. Måske du har lyst til at prøve den – det kan anbefales!

Vil du se mere…..?

Vild med tærter og galette (franske tærte), så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter på tærter og galette. Herunder kommer nogle direkte links:

Tomatgalette med butterdej – nem og lækker tærte

Tomatgalette (fransk tærte) med ostecreme

Tærte med grønne asparges og kartofler

Tærte med sød kartoffelbund

Løgtærte med feta og sorte oliven

Opskriften på den lækre Tomattærte kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Tomattærte

Nem og lækker tomattærte
Ret Aftensmad, frokost, hovedmåltid, tærte, vegetarmad
Keyword tærte, tomater
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 portion tærtedej
  • 2 store rødløg skåret i små både
  • 1 spsk god olivenolie
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1/4 dl mørk balsamico
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 stor bøftomat - ca 250 gram skåret i skiver
  • 2 stk æg str L
  • 1 stor håndfuld friskrevet parmesan
  • 1 stor håndfuld friskrevet rød cheddar eller anden ost der egner sig til varme retter
  • 1 spsk flydende honning

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200 grader
  • Læg tærtedejen ned i et tærtefad, prik bunden med en gaffel og forbag bunden i 10-15 minutter.
  • Sauter rødløgene i lidt olie indtil de er møre. Riv rosmarin af selve kvisten og læg begge dele ned til løgene.
    Tilsæt herefter den mørke balsamico og lad det hele koge lidt ind.
    Tag selve kvisten op, men lad rosmarinen blive i.
  • Tag den forbagte tærtebund ud af ovnen og fordel de karameliserede rødløg henover bunden.
  • Pisk æggene sammen og hæld dem over.
  • Riv den røde cheddar og parmesanen henover og fordel herefter tomatskiverne over blandingen.
  • Dryp med flydende honning, lidt flagesalt og friskkværnet peber og stil tærten tilbage i den varme ovn i ca 30 minutter.
    Tip: Oplever du at kanterne tager for meget farve, kan de dækkes med lidt staniol.
  • Lad gerne tærten hvile på køkkenbordet 10-15 minutter inden du serverer den.
    Spis den evt med en enkel grøn salat.
  • Husk du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret på alt det nye, der sker herinde på bloggen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.