Vegetarisk hverdagsmad: Tortellini med spinat og soltørrede tomater
Altså, hvis du går og længes efter noget virkelig cremet og lækkert, så MÅ du bare prøve den her skønne pastaret, der igen er inspireret af Middelhavskøkkenet. Foruden pasta, har jeg tilføjet frisk spinat og soltørrede tomater og så har jeg smeltet en kugle burrata i flødesaucen. Det blev lækkert – cremet lækkert!
Vi er igen i Italien, hvor de skønne Tortellini stammer fra. Jeg har i dag købt dem færdiglavet og har du ikke tid eller lyst til at lave dem selv, er de færdigkøbte fine, bare du vælger en god kvalitet.
Prøv også: Cremet pasta med salsiccia og burrata i tomatsauce
Tortellini med spinat og soltørrede tomater i flødesauce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 500 gram Tortellini (Jeg har brugt en vegetarisk udgave med tomat- og basilikumsfyld)
- 2 stk skalotteløg – fintsnittede (Alternativ: 1 stort gult løg)
- 2 fed hvidløg – knuste og fintsnittede
- ½ dl soltørrede tomater – snittet i mindre stykker
- 2 håndfulde frisk spinat (husk at skylle den grundigt)
- 1 dl kogevand fra pastaen
- 2.5 dl piskefløde eller madlavningsfløde
- 1 kugle burrata (Alternativt kan du bruge mascarpone)
- Lidt olivenolie til at stege i
- Lidt salt og friskkværnet peber
- Evt lidt stødt chili eller cayennepeber, hvis du ønsker retten lidt spicy
- Lidt friskrevet parmesan på den færdige pastaret
- Lidt frisk persille eller basilikum – fintsnittet som drys
Instruktioner
- Kog Tortellini efter anvisning på pakningen. Den skal kun koges al dente, da den skal vendes i saucen og færdigtilberedes. Gem også lidt af kogevandet til saucen.
- Varm olivenolie op i en gryde eller stegepande med høje kanter. Sauter løg og hvidløg til løgene er klare uden at hvidløgene brænder på. Tilføj herefter de soltørrede tomater og lad dem sautere med et minuts tid.
- Tilføj nu den friske spinat og lad den falde sammen. Tilføj lidt af kogevandet fra pastaen og lad det simre indtil det meste af vandet er kogt væk.
- Tilføj nu fløden og lad den koge et par minutter til saucen tykner. Herefter brækker du burrata'en midt over og lægger den ned i saucen. Vend det hele rundt og når burrata'en er smeltet vender du tortellini i.
- Smag til med salt og friskkværnet peber og evt lidt chili, hvis du ønsker saucen lidt ekstra spicy.Riv lidt parmesanost henover og giv den færdige ret et drys fintsnittet persille eller basilikum.
- Server med lidt groft brød, f.eks. mit rustikke italienske madbrød eller en frisk tomatsalat.
Videoopskrift
Lidt om opskriften
Traditionelt er Tortellini fyldt med en blanding af kød, ost, æg og krydderier, men jeg har i dag valgt en vegetarisk udgave med tomat- og basilikumsfyld. Jeg ved ikke hvorfor, men det er kun i italien, at jeg spiser tortellini med kødfyld – måske fordi de der, som oftest er frisklavede.
Jeg serverer den cremede pastaret med lidt groft italiensk brød og måske en enkel tomatsalat.
Tip: Er du ikke vild med tortellini, kan du sagtens udskifte dem med andre pasta varianter som f.eks. pappardelle, der er en båndpasta, fettuccine eller spaghetti. Husk altid at koge pastaen al dente, da den blir færdigtilberedt, når den blandes med saucen. Og så er det altid en god ide, at gemme lidt af kogevandet til at justere saucen med.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, så er du havnet det helt rigtige sted!
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Rigtig god fornøjelse!