Forside,  Frokost,  Hovedretter,  Hverdagsmad,  Opskrifter,  Retter med kylling,  Småt og godt,  Snacks

Tortilla med kylling | små tortilla-hapsere med kylling og ost

Tortilla med kylling og ost…

Nogle dage skal det bare gå lidt hurtigt og være rigtig nemt. Men derfor må det jo gerne være lækkert alligevel, ikke?

I dag får du en af de opskrifter, jeg ofte hiver op af hatten, når de dage melder sig.

De kan fint laves i forvejen og blot varmes i ovnen inden de serveres med f.eks. ekstra salsa eller dip, guacamole og evt en enkel grøn salat.

Jeg har valgt at fylde de små hapsere med med hakket kylling tilsat taco-krydderi og et gavmildt drys friskrevet rød cheddar.

Du kan naturligvis bruge hakket oksekød og andre krydderier og oste, hvis du foretrækker det. Skal det være ekstra lækkert, kan du prøve at fylde dem med pulled chicken.

Tortillas fåes i forskellige størrelser. Jeg har i dag valgt en mellemstørrelse, så den kunne spises med fingrene. De kan naturligvis sagtens laves med de traditionelle. I så fald, vil det være lettere at håndtere dem, hvis de rulles sammen om fyldet.

Vil du bruge dem som f.eks. snack eller i en buffet, vil jeg anbefale at du laver dem med mini-tortillas. De fåes i de fleste velassorterede supermarkeder.

Vil du se mere…?

Er du også vild med nemme og alligevel lækre madopskrifter? Så vil du sikkert blive glad for de forslag jeg gir dig her nedenfor:

Cremet pasta med tigerrejer, spinat og små tomater

Mexicansk pastapande med kylling – nem og lækker hverdagsmad

Sprød fisk med cornflakes og parmesanpanering

Tortillas med fisk og kålslaw

Tortilla pizza

Se flere lækre opskrifter inde under fanen OPSKRIFTER.

Tortillas med kylling og ost

Små lækre hapsere fyldt med krydret kylling og smeltende varm ost
Antal 10 stk
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 10 stk små tortillas
  • 400 gram hakket kylling
  • Lidt olivenolie
  • 2 fed hvidløg - fintsnittet
  • 1 stk gult løg - fintsnittet
  • Lidt Taco-krydderi
  • 1 håndfuld friskrevet rød cheddar

Tilbehør:

  • 1 portion guacamole
  • Lidt Færdigkøbt salsa

Sådan gør du

  • Varm ovnen op på 200 grader
  • Varm olien op i en pande og steg først løg til de er klare og tilsæt herefter hvidløg og dernæst det hakkede kød.
  • Tilsæt krydderier og lad det stege nogle minutter.
  • Læg imens tortillas ud på en bageplade beklædt med bagepapir og smør dem med lidt god olivenolie på den side, der skal vende udad.
  • Læg en skefuld fuld på den ene halvdel og drys med friskrevet ost, hvorefter den anden halvdel foldes ind over. Tryk dem let sammen.
  • Sæt dem ind i den varme ovn 10-15 minutter til de er sprøde udenpå og osten er smeltet.
  • Server med lidt guacamole og evt lidt creme fraiche eller græsk yoghurt rørt med taco krydderi, hvidløg og friske krydderurter.
  • Tip: Tortilla-hapserne kan fint laves i forvejen, så de blot skal varmes op lige før servering.
  • Husk du kan følge Majspassion på Instagram og på den måde altid være opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.