Taco med fisk og kålslaw – sund og nem taco med fisk og grønt

Taco med fisk og kålslaw

Nem og lynhurtig aftensmad – også i hverdagen.

Vi er vilde med fisk, men skal jeg være helt ærligt, så er jeg ikke sååå god til de lyse fiskearter. På en eller anden måde ender vi altid med at få laks.

Det vil jeg gerne lave om på – og vi starter i dag med de her grøntsagstortillas med kuller.

Grøntsagstortillas

I lang tid, har jeg lavet rodfrugt tortillas fordi jeg gerne ville have lidt ekstra grønt ind i hverdagen. De er fryseegnede og lette at lave, så jeg plejer at lave en god portion, som så fryses ned med madpakkepapir imellem. Så er de lette at tage op i små passende mængder.

Men altså, indimellem er der måske bare brug for lidt nyt og anderledes eller man orker måske bare ikke lige lave sine egne tortillas. Her er der heldigvis hjælp at hente, for der findes i køledisken nogle skønne tortillas med hele 45% friske grøntsager i. Så gir det rigtig god mening for mig med et færdigt produkt.

Hvad fylder vi i….?

Tortillas kan jo i princippet spises til alle dagens måltider. F.eks. som tacos med røræg, sprød seranoskinke og friskrevet ost til morgenmad. Med røget laks, avocado, salatmix og friske krydderurter til frokost. Med salat, kylling og avocadocreme til aftenmad. Eller som her, hvor vi har fyldt dem med ruccola, en super nem og hurtig spidskålsslaw og kuller.

Det er virkelig hurtig aftensmad, for fisken skal kun stege et par minutter på hver side og spidskålsslaw skal blot snittes og blandes, så er den klar.

Er du lidt skeptisk over at fylde fisk i dine tacos…? Det behøver du bestemt ikke være. Fisken, som her er kuller, smager så fint og neutralt og den får en fin stegeskorpe, når den lige bliver stegt på panden bare et par minutter.

Vild med fisk…?

Så er de her opskrifter måske lige noget for dig:

Sunde vafler med fisk og grønt

Frokost-salat med røget fisk 

Bagt fisk i ostesauce

Laksefad, laks med spinat og kartofler

Honningbagt laks med nøddeknas

Grillet laks med ostegratineret fennikel

Men tilbage til de lækre Tacos med fisk og kålslaw.

Opskriften kommer her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Taco med fisk og kålslaw

Sund, nem og lækker mad med grøntsagstortillas fyldt med salat, nem kålslaw og lys fisk, der kun skal steges et par minutter på panden.
Ret Aftensmad, frokost, hovedmåltid, Hovedret, hurtig aftensmad, Hverdagsmad, nem mad
Keyword fisk, kålslaw, lys fisk, spidskålsslaw, tortillas, wraps
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 8 stk tortillas f.eks. grøntsagstortillas fra @Nofairytales
  • 600 gram lys fisk uden ben - jeg har brugt kuller
  • 2 spsk olivenolie eller smør til stegning
  • Lidt chiliflager, flagesalt, friskkværnet peber til at krydre fisken med
  • 2 håndfulde spæde salatblade gerne med ruccola
  • 2 stk forårsløg - fintsnittet - den hvid del skal bruges i kålslaw'en. Den grønne del som pynt på de færdige tortillas.
  • 1-2 stk lime skåret i både (til servering)
  • Evt lidt tørrede berberis (til servering)
  • 1 stk lille rødløg skåret i fine både (til servering)
  • 2 stk avocado skåret i både

Til kålslaw:

  • 2 stk forårsløg - den hvide del som snittes fint
  • 1 lille spidskål enten revet på den grove side eller meget fintsnittet
  • 1 stk rødløg eller salatløg - i fine strimler
  • 1 spsk god mayonnaise
  • 2 spsk Creme fraiche 18% (kan udskiftes med fraiche 5%)
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Lidt lime- eller citronsaft til at smage til med
  • 1 håndfuld bredbladet persille - fintsnittet (kan udskiftes med koriander)

Sådan gør du

  • Start med at lave din kålslaw. Den kan fint laves dagen i forvejen, for den blir kun bedre når den får lov at stå og trække på køl. Men det er ikke et must, men lav den først og lad den trække imens du laver resten klar.
  • Du laver din kålslaw ved at rive spidskålen på den grove side af rivejernet eller snitte den meget fint.
    Vend den med den hvide del af forårsløget, der er snittet fint samt rødløg, der også er snittet i fine strimler, fintsnittet bredbladet persille, creme fraiche og mayonnaise og smag til med lime- eller citronsaft, flagesalt, friskkværnet peber og måske lidt chiliflager, hvis den gerne må smage lidt stærkt.
    Laver du den i forvejen, skal den opbevares tildækket og på køl. Ellers stiller du den blot til side imens du klargør resten.
  • Bruger du lys fisk, skal du kun stege den ganske kort på begge sider. Brug gerne smør eller en olivenolie.
    Krydr fisken med flagesalt, friskkværnet peber og måske lidt chili efter smag og behag.
    Jeg steger kun min fisk 2 minutter på hver side. Slukker for varmekilden og lader den stå. Du kan se at fiske en klar, når den begynder at gå fra hinanden.
  • Warm tortillas i ovnen og læg først et lag spæde salatblade i bunden, top med kålslaw, fisk, avocado og pynt med lidt bredbladet persille, rødløg, toppen af forårsløgene, der er fintsnittede og måske lidt tørrede berberis.
  • Rigtig god fornøjelse!

 

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.