Tortillaskåle med kylling og masser af grønt

De er meget lette at lave, for du folder simpelthen bare en frisk tortilla, sætter den den i en skål og bager den ganske kort i ovnen indtil den kan holde formen. Jeg foretrækker at bruge majstortillas, som godt kan være lidt svære at finde i de almindelige dagligvarebutikker, men ellers går jeg med dem der indeholder chiafrø. Når jeg bager dem, så foretrækker jeg at skålen blir sprød, men det er lidt med smag og behag. Er du mere til de bløde tortillas, skal du naturligvis ikke bage dem mere end et par minutter.

Det geniale ved de her tortillaskåle er, at de kan fyldes med alverdens lækkerier og har du en rest chili con carne (eller sin carne) så kan det varmt anbefales som fyld sammen med sprød salat, salsa og guacamole.

Tortillaskåle med kylling og masser af grønt

Vær den første til at vurdere!
Sprøde tortillaskåle med lækkert fyld af saftig kylling og salat. Server med guacamole, salsa og creme fraiche.
Antal: 4 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 400 gram kyllingefilet eller bryst skåret i lange strimler
  • 4 stk store majstortillas eller dem med chiafrø
  • Lidt olivenolie til at stege i
  • ½ stk iceberg – skåret i tynde strimler
  • 1 stk rødløg – skåret i tynde skiver
  • ½ stk rød eller grøn chili – fintsnittet
  • Krydderier: flagesalt, friskkværnet peber, spidskommen og måske lidt chiliflager

Toppings:

  • Lidt salsa – medium styrke
  • Lidt guacamole
  • Lidt creme fraiche

Instruktioner

  • Start med at lave tortillaskålene sådan her:
    Tænd ovnen på 160 grader, fold en stor tortilla og læg dem ned i ovnskikre skåle eller kopper, så de holder formerne. Sæt dem ind i den varme ovn og bag dem 10-15 minutter alt efter hvor sprøde du ønsker skålene.
  • Lav imens fyldet klar
  • Steg kyllingestrimlerne i lidt olie og krydr dem godt med flagesalt, friskkværnet peber, lidt spidskommen og evt chiliflager.
  • Jeg bruger en færdiglavet salsa, men laver guacamolen selv. Det er meget nemt – se her hvordan: https://majspassion.dk/guacamole/
  • Fyld de varme/sprøde tortillaskåle med icebergstrimler, kylling og rødløg og top med salsa, guacamole, creme fraiche og evt lidt frisk chili.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Vild med mexicansk mad…?

Vi er vilde med mexicansk mad og netop derfor, vil du finde en række opskrifter med mexicanske lækkerier herinde. Nedenfor kommer nogle direkte links, som du måske vil have lyst til at udforske:

Mexicansk suppe med oksekød, bønner og quinoa

Mexicanske fisketacos med frisk mangosalsa og chilicreme

Mexicansk rispande – vegetarisk ret med masser af grønt

Mexicansk taco suppe | Lækker suppe til de travle dage

Mexicansk pastapande med kylling – nem og lækker hverdagsmad

Mexicansk nachospande med oksekød

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments