Tortillaskåle med kylling og masser af grønt

Tortillaskåle med kylling og grønt

Surfer du rundt på de amerikanske madsider, har du måske allerede set de her fine tortillaskåle med lækkert fyld. Jeg har længe tænkt, at dem måtte jeg da prøve – og nu er de her så!

De er meget lette at lave, for du folder simpelthen bare en frisk tortilla, sætter den den i en skål og bager den ganske kort i ovnen indtil den kan holde formen. Jeg foretrækker at bruge majstortillas, som godt kan være lidt svære at finde i de almindelige dagligvarebutikker, men ellers går jeg med dem der indeholder chiafrø. Når jeg bager dem, så foretrækker jeg at skålen blir sprød, men det er lidt med smag og behag. Er du mere til de bløde tortillas, skal du naturligvis ikke bage dem mere end et par minutter.

Det geniale ved de her tortillaskåle er, at de kan fyldes med alverdens lækkerier og har du en rest chili con carne (eller sin carne) så kan det varmt anbefales som fyld sammen med sprød salat, salsa og guacamole.

Vild med mexicansk mad…?

Vi er vilde med mexicansk mad og netop derfor, vil du finde en række opskrifter med mexicanske lækkerier herinde. Nedenfor kommer nogle direkte links, som du måske vil have lyst til at udforske:

Mexicansk suppe med oksekød, bønner og quinoa

Mexicanske fisketacos med frisk mangosalsa og chilicreme

Mexicansk rispande – vegetarisk ret med masser af grønt

Mexicansk taco suppe | Lækker suppe til de travle dage

Mexicansk pastapande med kylling – nem og lækker hverdagsmad

Mexicansk nachospande med oksekød

Se flere ved at skrive “mexicansk” (uden anførselstegn) i søgefeltet.

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Tortillaskåle med kylling og masser af grønt

Sprøde tortillaskåle med lækkert fyld af saftig kylling og salat. Server med guacamole, salsa og creme fraiche.
Ret Aftensmad, frokost, hovedmåltid
Køkken mexicansk
Keyword creme fraiche, guacamole, kylling, salat, salsa, tortilla, tortillaskåle
Antal 4 stk
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

 • 400 gram kyllingefilet eller bryst skåret i lange strimler
 • 4 stk store majstortillas eller dem med chiafrø
 • Lidt olivenolie til at stege i
 • 1/2 stk iceberg - skåret i tynde strimler
 • 1 stk rødløg - skåret i tynde skiver
 • 1/2 stk rød eller grøn chili - fintsnittet
 • Krydderier: flagesalt, friskkværnet peber, spidskommen og måske lidt chiliflager

Toppings:

 • Lidt salsa - medium styrke
 • Lidt guacamole
 • Lidt creme fraiche

Sådan gør du

 • Start med at lave tortillaskålene sådan her:
  Tænd ovnen på 160 grader, fold en stor tortilla og læg dem ned i ovnskikre skåle eller kopper, så de holder formerne. Sæt dem ind i den varme ovn og bag dem 10-15 minutter alt efter hvor sprøde du ønsker skålene.
 • Lav imens fyldet klar
 • Steg kyllingestrimlerne i lidt olie og krydr dem godt med flagesalt, friskkværnet peber, lidt spidskommen og evt chiliflager.
 • Jeg bruger en færdiglavet salsa, men laver guacamolen selv. Det er meget nemt - se her hvordan: https://www.majspassion.dk/guacamole/
 • Fyld de varme/sprøde tortillaskåle med icebergstrimler, kylling og rødløg og top med salsa, guacamole, creme fraiche og evt lidt frisk chili.
 • Nyd dem og husk du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen. Klik her: https://www.instagram.com/majspassion

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.