Vafler – sprøde hjertevafler med vanilje og kardemomme

Vafler - sprøde vafler med vanilje og kardemomme
Vafler – sprøde vafler med vanilje og kardemomme

Sprøde vafler

Vafler kan naturligvis nydes hele året rundt. Om sommeren med en lækker hjemmerørt flødeis og i vintermånederne smager de dejligt med et drys flormelis og lidt jordbærmarmelade til.

Jeg bager dem i mit gamle hjertevaffel-jern, men er du mere til de tykke belgiske vafler, så kan dejen sagtens bruges der også.

Opskriften er nem at gå til og lidt større børn kan sagtens selv lave både dejen og de dejlige vafler. Hvis du er heldig, dufter huset af sprøde vafler, når du kommer hjem fra arbejde.

Vafler - sprøde vafler med vanilje og kardemomme
Vafler – sprøde vafler med vanilje og kardemomme

Vild med vafler?

Jeg er ret vild med vafler, både de sunde madvafler og de her sprøde vafler, der måske ikke er sååå sunde, men smager så skønt. Derfor finder du også en række opskrifter på netop vafler herinde og nedenfor, har jeg delt nogle direkte links, du måske får lyst til at kigge nærmere på. Ellers finder du vaffelopskrifter ved at skrive vaffel i søgefeltet.

Risalamande vafler – opskrift på sprøde julevafler

Hjertevafler |uden mel og sukker

Sunde vafler med rygeostecreme og stenbiderrogn

Sunde vafler med fisk og grønt

Madvafler – uden mel og sukker

Spinatvafler

Broccolivafler med laks og avocado

Gulerodsvafler

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Sprøde vafler

Søde og sprøde vafler med skøn smag af vanilje og kardemomme. De er bagt som tynde hjertevafler, men dejen kan også bruges til belgiske vafler. Her skal du blot forlænge bagetiden, da de belgiske vafler er tykkere.
Ret Bagværk, Dessert, Snack
Keyword hjertevafler, jul, kardemomme, kærnemælk, vafler, vanilje
Antal 12 stk
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Vaffeljern

Ingredienser

  • 300 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 spsk sukker - jeg bruger rå rørsukker
  • 1 stang vanilje Du kan erstatte den med 1 tsk god vaniljesukker
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • Lidt friskrevet økologisk citronskal (kan udelades)
  • 1 tsk fint salt
  • 4-5 dl kærnemælk Kan erstattes med mælk, men kærnemælk gir bare en dejlig smag
  • 4 stk æg
  • 100 gram smør - smeltet

Topping - forslag:

  • Flormelis drysses henover de færdige vafler
  • Vaniljeis
  • Jordbærmarmelade

Sådan gør du

  • Varm vaffeljernet op imens du klargør vaffeldejen. Det er vigtigt at vaffeljernet er varmet grundigt op, så du undgår at vaflerne sidder fast.
  • Pisk/rør alle ingredienserne til dejen sammen, så der ikke er klumper i dejen. Det kan evt gøres med en håndmixer.
  • Når vaffeljernet er varmet op, fordeler du et par skefulde dej på jernet, lukker låget og bager dem til de er gyldne og sprøde. Bagetiden varierer fra jern til jern - mine fik omkring 3 minutter.
  • Læg vaflerne over på en rist, så de ikke ligger ind over hinanden. På den måde undgår du, at de blir bløde.
  • Nyd dem mens de er lune og sprøde med en hjemmerørt vaniljeis om sommeren eller med et drys flormelis og en dejlig jordbærmarmelade.
  • Tip: Blev de kolde eller bløde? Så kan du enten gi dem en hurtig tur i vaffeljernet eller varme dem i ovnen.
  • Rigtig god fornøjelse!

Hjertevafler med vanilje og kardemomme - opskrift fra Majspassion.dk

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.