Vafler – sprøde hjertevafler med vanilje og kardemomme

Sprøde vafler

Vafler kan naturligvis nydes hele året rundt. Om sommeren med en lækker hjemmerørt flødeis og i vintermånederne smager de dejligt med et drys flormelis og lidt jordbærmarmelade til.

Jeg bager dem i mit gamle hjertevaffel-jern, men er du mere til de tykke belgiske vafler, så kan dejen sagtens bruges der også.

Opskriften er nem at gå til og lidt større børn kan sagtens selv lave både dejen og de dejlige vafler. Hvis du er heldig, dufter huset af sprøde vafler, når du kommer hjem fra arbejde.

Sprøde vafler

Vær den første til at vurdere!
Søde og sprøde vafler med skøn smag af vanilje og kardemomme. De er bagt som tynde hjertevafler, men dejen kan også bruges til belgiske vafler. Her skal du blot forlænge bagetiden, da de belgiske vafler er tykkere.
Antal: 12 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 300 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 spsk sukker – jeg bruger rå rørsukker
  • 1 stang vanilje (Du kan erstatte den med 1 tsk god vaniljesukker)
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • Lidt friskrevet økologisk citronskal (kan udelades)
  • 1 tsk fint salt
  • 4-5 dl kærnemælk (Kan erstattes med mælk, men kærnemælk gir bare en dejlig smag)
  • 4 stk æg
  • 100 gram smør – smeltet

Topping – forslag:

  • Flormelis drysses henover de færdige vafler
  • Vaniljeis
  • Jordbærmarmelade

Instruktioner

  • Varm vaffeljernet op imens du klargør vaffeldejen. Det er vigtigt at vaffeljernet er varmet grundigt op, så du undgår at vaflerne sidder fast.
  • Pisk/rør alle ingredienserne til dejen sammen, så der ikke er klumper i dejen. Det kan evt gøres med en håndmixer.
  • Når vaffeljernet er varmet op, fordeler du et par skefulde dej på jernet, lukker låget og bager dem til de er gyldne og sprøde. Bagetiden varierer fra jern til jern – mine fik omkring 3 minutter.
  • Læg vaflerne over på en rist, så de ikke ligger ind over hinanden. På den måde undgår du, at de blir bløde.
  • Nyd dem mens de er lune og sprøde med en hjemmerørt vaniljeis om sommeren eller med et drys flormelis og en dejlig jordbærmarmelade.
  • Tip: Blev de kolde eller bløde? Så kan du enten gi dem en hurtig tur i vaffeljernet eller varme dem i ovnen.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Vild med vafler?

Jeg er ret vild med vafler, både de sunde madvafler og de her sprøde vafler, der måske ikke er sååå sunde, men smager så skønt. Derfor finder du også en række opskrifter på netop vafler herinde og nedenfor, har jeg delt nogle direkte links, du måske får lyst til at kigge nærmere på. Ellers finder du vaffelopskrifter ved at skrive vaffel i søgefeltet.

Risalamande vafler – opskrift på sprøde julevafler

Hjertevafler |uden mel og sukker

Sunde vafler med rygeostecreme og stenbiderrogn

Sunde vafler med fisk og grønt

Madvafler – uden mel og sukker

Spinatvafler

Broccolivafler med laks og avocado

Gulerodsvafler

Hjertevafler med vanilje og kardemomme - opskrift fra Majspassion.dk
Vafler - sprøde vafler med vanilje og kardemomme
Vafler – sprøde vafler med vanilje og kardemomme
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments