Vafler – sprøde hjertevafler med vanilje og kardemomme

Sprøde vafler
Vafler kan naturligvis nydes hele året rundt. Om sommeren med en lækker hjemmerørt flødeis og i vintermånederne smager de dejligt med et drys flormelis og lidt jordbærmarmelade til.
Jeg bager dem i mit gamle hjertevaffel-jern, men er du mere til de tykke belgiske vafler, så kan dejen sagtens bruges der også.
Opskriften er nem at gå til og lidt større børn kan sagtens selv lave både dejen og de dejlige vafler. Hvis du er heldig, dufter huset af sprøde vafler, når du kommer hjem fra arbejde.

Vild med vafler?
Jeg er ret vild med vafler, både de sunde madvafler og de her sprøde vafler, der måske ikke er sååå sunde, men smager så skønt. Derfor finder du også en række opskrifter på netop vafler herinde og nedenfor, har jeg delt nogle direkte links, du måske får lyst til at kigge nærmere på. Ellers finder du vaffelopskrifter ved at skrive vaffel i søgefeltet.
Risalamande vafler – opskrift på sprøde julevafler
Hjertevafler |uden mel og sukker
Sunde vafler med rygeostecreme og stenbiderrogn
Sunde vafler med fisk og grønt
Madvafler – uden mel og sukker
Broccolivafler med laks og avocado
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!
Sprøde vafler
Equipment
- Vaffeljern
Ingredienser
- 300 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 3 spsk sukker - jeg bruger rå rørsukker
- 1 stang vanilje Du kan erstatte den med 1 tsk god vaniljesukker
- 1/2 tsk stødt kardemomme
- Lidt friskrevet økologisk citronskal (kan udelades)
- 1 tsk fint salt
- 4-5 dl kærnemælk Kan erstattes med mælk, men kærnemælk gir bare en dejlig smag
- 4 stk æg
- 100 gram smør - smeltet
Topping - forslag:
- Flormelis drysses henover de færdige vafler
- Vaniljeis
- Jordbærmarmelade
Sådan gør du
- Varm vaffeljernet op imens du klargør vaffeldejen. Det er vigtigt at vaffeljernet er varmet grundigt op, så du undgår at vaflerne sidder fast.
- Pisk/rør alle ingredienserne til dejen sammen, så der ikke er klumper i dejen. Det kan evt gøres med en håndmixer.
- Når vaffeljernet er varmet op, fordeler du et par skefulde dej på jernet, lukker låget og bager dem til de er gyldne og sprøde. Bagetiden varierer fra jern til jern - mine fik omkring 3 minutter.
- Læg vaflerne over på en rist, så de ikke ligger ind over hinanden. På den måde undgår du, at de blir bløde.
- Nyd dem mens de er lune og sprøde med en hjemmerørt vaniljeis om sommeren eller med et drys flormelis og en dejlig jordbærmarmelade.
- Tip: Blev de kolde eller bløde? Så kan du enten gi dem en hurtig tur i vaffeljernet eller varme dem i ovnen.
- Rigtig god fornøjelse!