Vafler – sprøde hjertevafler serveret med brombærcreme

Sprøde hjertevafler med vanilje og kardemomme serveret med brombærcreme - Majspassion
Sprøde hjertevafler med vanilje og kardemomme serveret med brombærcreme

Vafler – sprøde hjertevafler serveret med brombærcreme

Selvom vi måske gerne vil holde fast i sommeren lidt endnu, mærkes det tydeligt, at vi nu er kommet ind i efteråret. Og hver årstid sin charme. For mig indbyder efteråret til at skrue op for hyggen, og her hører vaflerne ind.

Jeg synes vafler smager så dejligt, især når dejen tilsættes lidt vaniljesukker og kardemomme. Og ikke mindst, når de sprøde hjertevafler serveres med en lækker brombærcreme. Og det er jo lige nu, at du kan sanke brombær på dine gåture langs hegn og krat, eller måske du er så heldig, at de også vokser i din have. 

Laver du opskriften, hvor der ikke lige er brombær i sæson, kan du sagtens lave brombærcremen med frosne brombær eller skifte dem ud med f.eks. blåbær – også gerne fra frost.

Mine vafler laves i et vaffeljern til hjertevafler, men den kan naturligvis også bruges til andre vafler. Det er helt op til dig.

Brombærcreme serveret til sprøde hjertevafler - Majspassion
Brombærcreme serveret til sprøde hjertevafler

Vild med vafler…?

Er du også vild med vafler, så finder du herinde flere opskrifter på både vafler til dessert og snacks, men også de såkaldte madvafler. Herunder kommer der nogle links, som du måske vil have lyst til at udforske:

Risalamande vafler – opskrift på sprøde julevafler

Vafler – sprøde vafler med vanilje og kardemomme

Hjertevafler |uden mel og sukker

Sunde vafler med rygeostecreme og stenbiderrogn

Stenbiderrogn og lakserilette på sunde vafler

Sunde vafler med fisk og grønt

Madvafler – uden mel og sukker

Spinatvafler

Broccolivafler med laks og avocado

Broccolivafler – low carb

Gulerodsvafler

Sprøde hjertevafler med vanilje og kardemomme serveret med brombærcreme - Majspassion
Sprøde hjertevafler med vanilje og kardemomme serveret med brombærcreme

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Sprøde vafler med vanilje og kardemomme serveret med brombærcreme - Majspassion
Sprøde vafler med vanilje og kardemomme serveret med brombærcreme

Sprøde hjertevafler med vanilje og kardemomme serveret med brombærcreme

Nem og lækker opskrift på de populære vafler bagt i et hjertevaffeljern. Dejen tilsættes vaniljesukker og kardemomme og de friskbagte vafler serveres lige fra vaffeljernet med en dejlig brombærcreme til.
Ret Dessert, Snack, Vafler
Køkken Amerikansk
Keyword brombær, brombærcreme, hjertevafler, vafler
Antal 8 stk
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Vaffeljern - gerne til hjertevafler

Ingredienser

Det skal du bruge til vaflerne:

  • 250 gram hvedemel
  • 1/2 tsk fint salt
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 stor tsk vaniljesukker af god kvalitet
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1 spsk sukker
  • 2.5 dl sødmælk eller kærnemælk
  • 4 stk æg str M
  • 25 gram smeltet smør
  • Evt lidt friske brombær som pynt
  • Lidt flormelis som drys på de færdige vafler

Det skal du bruge til brombærcremen:

  • 1/4 ltr piskefløde
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 2 spsk flormelis
  • 250 gram brombær (friske eller fra frost) Alternativ: Blåbær
  • Ca. 2 spsk sukker Evt mere hvis bærrene er lidt syrlige
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  • Vil du se hvordan jeg laver opskriften, så hop ind i opslaget, hvor jeg har delt en kort video.
  • Start med at lave brombærcremen, så den er klar til at blive serveret med de friskbagte vafler.
  • Sådan laver du brombærcreme:
    Giv brombærrene et hurtigt opkog med sukker og vaniljesukker. Mos bærrene let med en gaffel og stil straks blandingen på køl. Når brombærrene er HELT afkølet, piskes fløden til skum, hvor creme fraiche og flormelis vendes i. Herefter vendes med forsigtig hånd de afkølede brombær i. Stilles på køl indtil vaflerne er klar.
  • Sådan laver du vaffeldej:
    Alle ingredienserne til vaflerne blendes til en ensartet konsistens, hvorefter dejen skal hvile i 30 minutter.
    Smelt smørret og rør halvdelen ind i vaffeldejen lige før du bager med den.
  • Varm vaffeljernet godt op og brug resten af smørret til at pensle jernet imellem hver bagning.
  • Server de friskbagte vafler lige fra vaffeljernet med et drys flormelis, brombærcreme og evt lidt ekstra friske bær.
  • Rigtig god fornøjelse!

Opskrift på sprøde hjertevafler og brombærcreme - Majspassion

Opskrift på sprøde hjertevafler og brombærcreme - Majspassion

Opskrift på lækker brombærcreme til vafler - Majspassion

Opskrift på sprøde vafler med brombærcreme - Majspassion

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.