Valnøddebrud – uden mel

Luftige og lækre…

Her kommer endnu en opskrift på luftige boller, der er bagt uden mel. Denne gang er de lavet med både grofthakkede og hele valnødder – som valnøddebrud.

Den bitre nød…

Valnødder kan nogen gange give en ikke så heldig bitter smag og samtidig være hård kost for sarte maver. Derfor er der også mange, der undgår de ellers så lækre nødder – og det er en skam.

Den bitre smag stammer fra fytinsyre, der udover at give en bitter smag også kan hæmme nogle af kroppens fordøjelsesenzymer.

Har du en sart mave, der ikke kan forliges med valnødder, kan du måske prøve at udvande dem, så du på den måde fjerner den fytinsyre, der udløser balladen.

Overhæld valnødderne med koldt vand aftenen inden de skal bruges. Skift gerne vandet en gang eller to. Næste morgen skylles valnødderne grundigt og de duppes tørre i et rent viskestykke. Du kan herefter tørre dem i ovnen, hvis du vil gemme dem til senere. Ellers er de klar til brug.

Varier smagen….

Bollerne her, kan du variere i smagen ved at skifte mellem forskellige frø, kerner og nødder. Du kan også variere smagen ved at skifte osten ud med andre varianter.

En af mine søde følgere på Instagram spurgte forleden, om man kunne udskifte Philadelphia med hytteost. Det måtte komme an på en prøve og hun meldte glad tilbage, at det du man faktisk sagtens. Og med et rigtig godt resultat. Så også her kan du variere på smagen og konsistensen.

Jeg laver gerne en dobbelt portion, for de kan fint fryses ned. Så er der ingen undskyldning for at falde i “bagerfælden”.

Rigtig god fornøjelse!

Valnøddebrud - uden mel

Bløde og luftige valnøddebrud bagt uden mel.
Ret Bagværk, brød uden mel, frokost, Morgenmad
Keyword brød uden mel, glutenfri, keto/lchf, valnødder
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 4 stk æg
  • 1 bæger Philadelphia naturel
  • 1 håndfuld friskrevet rød cheddar
  • 1 stor spsk HUSK
  • 6-7 store spsk Pofiber
  • 1 stor spsk chiafrø
  • 1 stor spsk hørfrø
  • 1 spsk hampefrø
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 håndfuld grofthakkede valnødder
  • 1 håndfuld hele valnødder - til pynt

Sådan gør du

  • Start med at piske æggene luftige med en elpisker
  • Pisk ved lavere hastighed philadelphia og rød cheddar ind i æggeblandingen
  • Pisk herefter resten af ingredienserne ind i blandingen sammen med de grofthakkede valnødder
  • Lad blandingen stå og trække 15 minutter inden du med en ske sætter 6-8 boller af på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pres de hele valnødder ind i toppen af bollerne.
  • Bag i en 200 grader varm (varmluft) ovn i ca 10-12 minutter
  • Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist.
  • TIP: Bollerne er fryseegnede, så bag gerne en dobbelt portion, når du nu alligevel er igang.

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.