Vaniljekranse – de bedste

Vaniljekranse – en rigtig juleklassiker

Vaniljekranse er en rigtig juleklassiker, men det bliver de jo bestemt ikke mindre gode af. Derfor plejer jeg også at bage en stor portion, og familien mener hver gang, at dem når vi da ALDRIG at få spist. Men ak ak, efter ganske kort tid, så er kagedåsen tom – og jeg må igang igen.

I år bliver det lidt anderledes, for vores to yngste drenge er nu også flyttet hjemmefra, så nu er vi kun to voksne tilbage i reden – og vi har bestemt ikke godt af vaniljekranse i så store mængder.

Jeg har derfor besluttet, at i år bliver der lavet en lille portion her til julemåneden og så en ekstra portion lige før jul. Mon det rækker….?

Jeg anvender en sprøjtepose i stof med en stjernetylle på ca 10 mm. Bruger du samme metode, så HUSK at bruge en stofpose og endelig ikke de der ellers smarte engangs i plast.

Det gjorde jeg sidste år og troede naivt, at jeg kunne slippe for rengøring af posen. Det var rigtig usmart, for plasticposen nærmest eksploderede og så var der ellers dej ud over det hele. Og ja, med dobbelt rengøring til følge.

Så brug endelig en stofpose! Alternativt en gammeldags kødhakker. Mange har sådanne stående og de siger, at så går det som en leg at lave mange vanillekranse.

Jeg forsøger at begrænse mængden af køkkenmaskiner, så sådan een har jeg ikke og til mit behov rækker sprøjteposen fint – bare den altså er i stof.

Vild med jul….

Er du også vild med jul og alt hver der hører til, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre julede opskrifter lige fra sprøde småkager, desserter og til salater.

Herunder får du nogle direkte links, som du måske vil have lyst til at afprøve. Og vil du se mere, så finder du mine juleopskrifter under fanen med HØJTIDER/JUL.

Pebernødder – opskrift med smag af orange

Julesmåkager – udstikskager til børn med vanilje

Risengrød – opskrift med kanelsukker og smørklat

Risalamande

Risalamande vafler – opskrift på sprøde julevafler

Klatkager

Chia a la mande – chiagrød i en juleversion

Waldorfsalat – julens klassiske salat

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Vaniljekranse

Klassiske vaniljekranse - simpelthen de bedste!
Ret Bagværk, julekager, småkager
Køkken dansk
Keyword jul, julesmåkager, småkager, vaniljekranse
Antal 35 stk
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

 • 1 stk tyk polynesisk vaniljestang (korn heraf)
 • 200 gram blødt smør
 • 180 gram sukker
 • 1 stk æg
 • 250 gram hvedemel
 • 75 gram mandelmel

Sådan gør du

 • Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det har stuetemperatur.
 • Forvarm ovnen til 200 grader alm ovn
 • Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud med en skarp kniv. Bland dem med lidt af sukkeret, så det ikke klistrer sammen i en stor klump.
 • Rør herefter vaniljekorn, sukker og smør godt sammen, hvorefter ægget røres i.
 • Herefter blandes hvedemel og mandelmel godt sammen og det røres ind i dejen.
 • Kom dejen i en stofsprøjtepose med stjernetylle på ca. 10 mm og sprøjt den straks ud i kranse med en diameter på ca. 5 cm på en bageplade med bagepapir. Lad der være lidt mellemrum imellem kagerne, så de ikke flyder sammen under bagningen.
 • Bag vaniljekransene i ovnen i 10-12 minutter, afhængigt af ovnen, eller til de er let gyldne. Lad dem køle af på en bagerist, og opbevar dem i en tætsluttende beholder.

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.