Om Majs Passion

Først engang rigtig hjertelig velkommen til mit blogunivers.

Mit navn er Maj Schjøth og det er mig, du kan møde herinde, hvor jeg skriver om de ting jeg er passioneret omkring – deraf navnet MAJSPASSION.

Bloggen har været længe undervejs, rigtig længe faktisk, for lysten var der, men modet til at kaste mig ud i projektet rakte ikke. Eller det gjorde det så til sidst, for bloggen blev jo en realitet. Men det krævede en del overtalelse fra de, der står mig aller nærmest – og det er jeg utroligt taknemmelig for.

Mad- & livsstilsblog’s, skrevet af smukke unge kvinder, der med et enormt overskud viser os deres smukke hjem og dyre rejser, fylder meget på de sociale medier. Så mine overvejelser gik i høj grad på, om der var plads til endnu en blog – altså én skrevet af en voksen kvinde, der hellere satser på et forrygende hverdagsliv end den konstante jagt på større og mere…..

Og jeg synes bestemt, der er plads til flere blogs – særligt mangler der inspirerende blogs skrevet af og til voksne kvinder!

Jeg nyder virkelig min alder, som i virkelig N:Y:D:E:R!

Som voksne kvinder har vi ofte nogle muligheder, som vi måske ikke havde i vores unge år – tid f.eks. Blikket er ikke længere i samme grad fokuseret på børn og karriere, men vendes måske lidt mere indad. Tid til selvfordybelse, finde os selv på ny og mærke efter, hvad vi kan lide og hvad vi gerne vil bruge vores liv til.

Som voksne kvinder har vi gjort os en række erfaringer, som vi kan gøre brug af livet igennem og også dele med andre omkring os. Vi har så meget at byde på, men skal måske lige have lidt hjælp til at finde det frem og anerkende det.

Er alt i mit liv så bare rosenrødt og lige ud af landevejen…? Nej, det er det bestemt ikke. Jeg har haft min andel af bump på vejen.

For nogle år siden, løb jeg ind i en voldsom depression og var sygemeldt i lang tid. Det var en meget svær tid, hvor jeg tænkte rigtig meget over mit liv og hvor jeg lidt efter lidt  begyndte at tvivle på, om jeg var det rigtige sted. Om jeg prioriterede mit liv på den rigtige måde. Om jeg egentlig lavede det, jeg gerne ville. Sygdommen satte en stopper for min daværende karriere og det gjorde virkelig ondt, for jeg elskede mit arbejde – og måske elskede jeg det i virkeligheden alt for meget.

I hvertfald satte hele forløbet gang i en masse tanker om, hvordan jeg gerne ville leve mit liv og det førte til en meget stor satsning, der blev truffet som et fælles familieanliggende: Jeg skulle fuldstændigt melde mig ud af arbejdsmarkedet og i stedet koncentrere mig om min kunst.

Det var en mangeårig drøm, der pludselig blev til virkelighed og jeg kunne næsten ikke tro på det. Indtil da, var det noget jeg bare snakkede om, at det kunne være skønt udi en fjern fremtid – og så, med et slag, var det NU!

Så min blog handler også om, at man nogen gange skal turde leve drømmen ud, give slip på det sikre, blive ved med at være nysgerrig og lade sig inspirere – leve livet, hele livet uden at gå i stå og lade vores bedste år flyve forbi os, uden at vi når at nyde dem.

Med kærlig hilsen

Maj Schjøth