Waldorfsalat

Julens klassiske salat

Waldorfsalat hører til en klassisk julemiddag uanset om der serveres and, gås eller flæskesteg.

Dens friskhed gir et lækkert og også tiltrængt modspil til den tunge og fede julemad. Og så er den dejlig nem at lave og blir kun bedre, hvis den laves i god tid, så alle ingredienserne kan stå og “blive gode venner” inden julemiddagen.

Waldorfsalat

Vær den første til at vurdere!
Dejlig nem waldorfsalat der passer til både julebordet og den grydestegte kylling
Antal: 4

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 250 gram creme fraiche 38% (lille bæger)
  • 1.5 spsk sukker
  • ¼ tsk flagesalt
  • 4 stængler bladselleri – meget fint snittede
  • 300 gram stenfrie grønne druer – halverede
  • 2 stk grønne æbler f.eks. Granny Smith – skåret i fine tern
  • 100 gram valnøddekerner – grofthakkede

Instruktioner

Sådan gør du:

  • Rør creme fraiche med sukker og lidt salt – smag til og juster så dressingen får netop den sødme du ønsker.
  • Æblerne skal ikke skrælles, men kernehuset fjernes og æblerne skæres derefter i fine tern.
  • Hak valnødderne groft eller bræk dem midt over.
  • Snit bladselleristilkene meget fint. Gem de små fine blade til pynt
  • Skær de stenfrie druer i halve.
    Har du købt druer med sten må du fjerne stenene, der har en meget bitter smag.
  • Bland alle ingredienserne og lad gerne salaten stå og trække på køl et par timer inden servering.
    Inden servering vender du salaten rundt og hælder den over i en fin skål. Pynt med lidt ekstra valnøddekerner, de små fine blade fra bladsellerien og halverede grønne druer.
    Bliver der en rest til overs, kan du sagtens gemme den til dagen efter bare du sætter den på køl.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

En anden dejlig salat, der hører til på vores julebord, er en sprød rødkålssalat med appelsin. Første år, hvor jeg satte den ind på julebordet, blev der grinet lidt, men den blev spist – rub og stub. Så nu er der altid rødkålssalat med på julemenuen.

Vil du se flere julede salater, så kommer der et par forslag her:

Grønkålssalat med nektariner

Salat med grønkål og figner

Rødkålssalat med frugt og bær I Smuk vintersalat

Rødkålssalat med bagte rodfrugter

Ikke vild med bladselleri…?

Mange fravælger waldorfsalaten fordi de ikke bryder sig om bladselleri, men det er synd og skam.

Skær bladselleristænglerne i små fine tern inden de blandes med de grønne druer, æblerne og valnødderne i den dejlige dressing – og de vil på ingen måde virke skrappe i smagen.

Så giv waldorfsalaten en chance og ikke kun på julebordet, men også når der f.eks. serveres grydestegt kylling.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments