Årets højtider,  Frokost,  Opskrifter,  Salater,  Tilbehør,  Vegetariske retter

Waldorfsalat – opskrift på en af julens klassiske salater

Waldorfsalat…

Waldorfsalat hører til en klassisk julemiddag uanset om der serveres and, gås eller flæskesteg.

Dens friskhed gir et lækkert og også tiltrængt modspil til den tunge og fede julemad. Og så er den dejlig nem at lave og blir kun bedre, hvis den laves i god tid, så alle ingredienserne kan stå og “blive gode venner” inden julemiddagen.

En anden dejlig salat, der hører til på vores julebord, er en sprød rødkålssalat med appelsin. Første år, hvor jeg satte den ind på julebordet, blev der grinet lidt, men den blev spist – rub og stub. Så nu er der altid rødkålssalat med på julemenuen.

Ikke vild med bladselleri…?

Mange fravælger waldorfsalaten fordi de ikke bryder sig om bladselleri, men det er synd og skam.

Skær bladselleristænglerne i små fine tern inden de blandes med de grønne druer, æblerne og valnødderne i den dejlige dressing – og de vil på ingen måde virke skrappe i smagen.

Så giv waldorfsalaten en chance og ikke kun på julebordet, men også når der f.eks. serveres grydestegt kylling.

Opskriften kommer nedenfor – rigtig god fornøjelse!

Waldorfsalat

Dejlig nem waldorfsalat der passer til både julebordet og den grydestegte kylling
Ret gæstemad, Hovedret, Salat, Tilbehør
Keyword jul, salat, waldorfsalat
Antal 4
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 250 gram creme fraiche 38% (lille bæger)
  • 1.5 spsk sukker
  • 1/4 tsk flagesalt
  • 4 stængler bladselleri - meget fint snittede
  • 300 gram stenfrie grønne druer - halverede
  • 2 stk grønne æbler f.eks. Granny Smith - skåret i fine tern
  • 100 gram valnøddekerner - grofthakkede

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Rør creme fraiche med sukker og lidt salt - smag til og juster så dressingen får netop den sødme du ønsker.
  • Æblerne skal ikke skrælles, men kernehuset fjernes og æblerne skæres derefter i fine tern.
  • Hak valnødderne groft eller bræk dem midt over.
  • Snit bladselleristilkene meget fint. Gem de små fine blade til pynt
  • Skær de stenfrie druer i halve.
    Har du købt druer med sten må du fjerne stenene, der har en meget bitter smag.
  • Bland alle ingredienserne og lad gerne salaten stå og trække på køl et par timer inden servering.
    Inden servering vender du salaten rundt og hælder den over i en fin skål. Pynt med lidt ekstra valnøddekerner, de små fine blade fra bladsellerien og halverede grønne druer.
    Bliver der en rest til overs, kan du sagtens gemme den til dagen efter bare du sætter den på køl.
  • Rigtig god fornøjelse!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.