Waldorfsalat | Salat No. 19

En skøn klassisk salat….

Waldorfsalat hører til en klassisk julemiddag, hvor der serveres and eller gås, men faktisk passer den til meget mere end det.

Waldorfsalaten er en frisk og dejlig salat, der passer til rigtig mange kødretter – også en grydestegt kylling.

Ikke vild med bladselleri…?

Mange fravælger waldorfsalaten fordi de ikke bryder sig om bladselleri, men det er synd og skam.

Skær bladselleristænglerne i små fine tern inden de blandes med de grønne druer, æblerne og valnødderne i den dejlige dressing og de vil på ingen måde virke skrappe i smagen.

Så giv waldorfsalaten en chance ikke kun på julebordet, men også når der f.eks. serveres grydestegt kylling.

Opskriften kommer nedenfor – rigtig god fornøjelse!

Waldorfsalat

Dejlig nem waldorfsalat der passer til både julebordet og den grydestegte kylling
Ret gæstemad, Hovedret, Salat, Tilbehør
Keyword jul, salat, waldorfsalat
Antal 4
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 250 gram creme fraiche 38% (lille bæger)
  • 1.5 spsk sukker
  • 1/4 tsk flagesalt
  • 4 stængler bladselleri - meget fint snittede
  • 300 gram stenfrie grønne druer - halverede
  • 2 stk grønne æbler f.eks. Granny Smith - skåret i fine tern
  • 100 gram valnøddekerner - grofthakkede

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Rør creme fraiche med sukker og lidt salt - smag til og juster så dressingen får netop den sødme du ønsker.
  • Æblerne skal ikke skrælles, men kernehuset fjernes og æblerne skæres derefter i fine tern.
  • Hak valnødderne groft eller bræk dem midt over.
  • Snit bladselleristilkene meget fint. Gem de små fine blade til pynt
  • Skær de stenfrie druer i halve.
    Har du købt druer med sten må du fjerne stenene, der har en meget bitter smag.
  • Bland alle ingredienserne og lad gerne salaten stå og trække på køl et par timer inden servering.
    Inden servering vender du salaten rundt og hælder den over i en fin skål. Pynt med lidt ekstra valnøddekerner, de små fine blade fra bladsellerien og halverede grønne druer.
    Bliver der en rest til overs, kan du sagtens gemme den til dagen efter bare du sætter den på køl.
  • Rigtig god fornøjelse!