Wok med kylling i spicy kokossauce

Kokos og karry….

Match made in heaven – især når der så også tilsættes saftig kylling!

I dag har jeg lavet en rigtig dejlig wokret, hvor saftige kyllingefiletter får selskab af spæde spinatblade, friske cherrytomater og sojabønnepasta. Alt forenet i en cremet lækker og ret spicy kokossauce.

Wok er nemt og hurtigt…

Wokmad er lig med hurtig og nem aftensmad, fyldt med grøntsager og skønne krydderier – og fisk, skaldyr, kylling eller kød, hvis du spiser det. Det er også en genial måde, at få brugt vores grøntsagsrester på, så vi slipper for madspild.

Skær både kød og grøntsager ud i mundrette og nogenlunde lige store stykker, så tilberedningstiden holdes nede og alt bliver færdigt på samme tid. Derfor er wokmad super til hverdagsretter, hvor det gerne må gå lidt hurtigt samtidig med, at det skal være sundt og lækkert.

Så har du en wokgryde, der står og gemmer sig bagest i køkkenskabet, så lad den endelig komme frem i lyset. Du kan naturligvis også sagtens lave retten her i en almindelig stegegryde/pande med høje kanter.

Mit nye spisestel…

Jeg har længe ønsket mig lidt nyt til bordet og er faldet over Revols smukke jubilæumsstel “Caractére”.

Jeg elsker de høje kanter og blide naturfarver, der matcher hinanden så smukt – og som kan kombineres på kryds og tværs, så bordet altid kan dækkes nyt og anderledes.

Det ovale fad og de fine tallerkner med de høje kanter er fra den serie. Men nu videre til opskriften, som kommer her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Wok med kylling i spicy kokossauce

Dejlig wokret med saftig kylling, spinat og bønnepasta i en spicy cremet kokossauce.
Ret Hovedret, wok
Keyword cherrytomater, kokosmælk, kylling, nudler, sojapasta, spinat
Antal 2 personer
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Du kan bruge en wok eller en pande med høje kanter

Ingredienser

  • 340 gram kyllingebrystfilet i strimler
  • 150 gram Bønnepasta eller de nudler du holder af
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk bananskalotte - fintsnittet
  • 2 spsk Roasted Coconut Kerala Curry eller lav dit eget blend med karry og f.eks. chili, muskatnød, kanel, stødt koriander, salt og peber.
  • Lidt Flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 dåse fuldfed kokosmælk (400 gram)
  • 3 håndfulde friske spinatblade
  • 2 håndfulde cherrytomater skåret i halve
  • 1 håndfuld cashewnødder (pynt)
  • 2 spsk bredbladet persille - fintsnittet (pynt)

Sådan gør du

  • I en gryde koger du nudlerne efter anvisning på posen og drypper dem herefter godt af i et dørslag.
  • Varm olien op i en wok og sauter skalotteløgene indtil de er klare.
  • Tilsæt kyllingekødet sammen med krydderierne og steg det til det har fået lidt farve.
  • Tilføj nu kokosmælken og lad det simre nogle minutter. Smag til og juster med flere krydderier, salt og friskkværnet peber.
  • Tilføj de kogte og godt afdryppede nudler og vend forsigtigt rundt.
  • Tilføj de friske spinatblade og lad dem falde sammen inden du til sidst lægger de halverede cherrytomater rundt omkring. Lad det hele varme godt igennem.
  • Drys nogle cashewnødder henover og lidt bredbladet persille.
    Server med en humpel parmesan og et lille rivejern, så alle selv kan forsyne sig med friskrevet ost.