Wok med kylling og masser af grønt

Wok med kylling og masser af grønt……

Wok-retter er en genial måde til at få flere grøntsager ind i hverdagskosten og samtidig er der uanede muligheder for variation, så du får tømt køleskabets grøntsagsskuffer og dermed undgår madspild.

Brug endelig dine rester….

Det er netop, hvad jeg har gjort i dag, hvor jeg havde flere rester af både kylling og grønt, der trængte til at blive spist.

Du kan bruge både ferske og frosne grøntsager og har du rester af f.eks. kylling, giver det god mening at bruge resterne i dine wokretter.

Spiser du vegetarisk, kan du sagtens undlade kyllingen og i stedet tilsætte f.eks. edamamebønner som proteinkilde og skrue lidt ekstra op for både grøntsager og fildkornsnudlerne.

Spiser du LCHF/keto bør du undlade woknudlerne og i stedet tilsætte ekstra kyllingekød og evt lidt fuldfed kokosmælk.

Nudler….

Nudler er ikke det sundeste tilbehør, men de udgør som oftest en del af wokretterne – og det gør de også her. Jeg vælger så altid fuldkorns-nudlerne eller bruger rester af både brune eller sorte ris og sørger for, at mætheden primært kommer fra grøntsagerne og ikke de hurtige kulhydrater.

Fordelen ved at bruge disse fuldkorns-woknudler er, at du ikke behøver at koge dem først. Det er godt nyt for den travle familie. Du lægger dem blot oven i de stegte grøntsager sammen med lidt vand og evt. soja og fiskesauce og vender dem rundt et par minutter – og så er der serveret!

Genialt til den travle familie….

Wokmad er genialt til den travle familie fordi tilberedningstiden som hovedregel er ganske kort.

I denne wok-ret har jeg brugt rester af den pulled chicken, jeg lavede dagen i forvejen. Det er super nemt at lave pulled chicken for den passer sig selv i ovnen – men det tager lang tid, hvis det skal være ordentligt. Derfor laver jeg gerne en stor portion, som jeg fryser ned i mindre portioner.

Har du lyst til at lave denne wok med kylling, men står ikke lige med en rest pulled chicken, så kan du sagtens bruge kyllingebryst, som du skærer i fine skiver eller kyllingefilet, som du måske lige skærer en ekstra gang, hvis stykkerne er for store.

Opskriften kommer her nedenfor – Rigtig god fornøjelse!

Wok med kylling og masser af grønt

Ret frokost, Hovedret, hurtig aftensmad, wok
Keyword kylling, nudler, syltning, syltede grøntsager, wok
Antal 2 portioner

Equipment

  • wok-gryde er en fordel, men ikke nødvendigt

Ingredienser

  • 250 gram kylling fx inderfilet eller kyllingebryst skåret i tynde skiver
  • 1 stk. lille rødløg - skåret i tynde både
  • 1 håndfuld grønne bønner - gerne fra frost
  • 1 håndfuld sukkerærter - gerne fra frost
  • 1 stk. zucchini/squash snittet i tynde stykker
  • 1 plade fuldkorns woknudler - ca 60 gram
  • 2-3 dl vand
  • 1 spsk Tamari soya sauce
  • 1/2 spsk Fiske-sauce
  • 1 spsk olivenolie eller sesamolie
  • Lidt salt og friskkværnet peber
  • 1/2 spsk hvid sesam som drys
  • 1/2 håndfuld cashewnødder som drys
  • Sauce: Sød chilisauce - server den gerne ved siden af, så alle kan forsyne sig efter behov

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Varm olien godt op i wokken og steg kyllingestykkerne indtil de har fået en fin stegeskorpe og er gennemstegte.
    Tag dem over på en tallerken imens du laver resten af wokretten
  • Om nødvendigt tilsættes et par dråber olie og grøntsagerne steges 4-5 minutter.
  • Tilsæt fuldkorns woknudler sammen med 2 dl vand og rør nudlerne ud i retten.
    Tilsæt derefter krydderier og lad det hele koge godt igennem. Nudlerne skal kun koge med ganske få minutter.
    Tilsæt om nødvendigt en smule ekstra væde, så retten ikke brænder på.
  • Smag til og juster med salt, friskkværnet peber og om nødvendigt ekstra soya og fiskesauce.
  • Drys med hvid sesam og cashewnødder lige inden servering og dryp med sød chilisauce.
    Stil gerne en lille skål med ekstra søg chilisauce med ind på bordet, så alle har mulighed for at tilsætte ekstra sauce.
  • Rigtig god fornøjelse!