Lækker smagskombination med den søde marcipan og hvide chokolade, der møder det syrlige hindbær og citron.
Ret Dessert, kage, Snack
Keyword chokoladekugler, hvid chokolade, marcipan
Forfatter Maj Schjøth
Ingredienser
125 grammarcipan af rigtig god kvalitet
1/2stkøkologisk citron (du skal bruge både saften og skallen)
100gramhvid chokolade af rigtig god kvalitet (til at blande i marcipanmassen)
Ca 1dlflormelis
Ca 125 gramhvid chokolade af rigtig god kvalitet (til at overtrække marcipankuglerne med)
Lidtfrysetørrede hindbær eller hindbærstøv og lidt fintrevet citronskal
Sådan gør du
How to video
Start med at lave marcipanmassen.Rør marcipanen blod med fintrevet citronskal og saften fra den halve citron.Smelt 100 gram af den hvide chokolade i en chokoladesmelter eller over vandbad og rør den i marcipanmassen. Tilsæt nu lidt efter lidt formelis. Marcipanmassen skal være netop så fast, at du kan arbejde med den, men pas på den ikke bliver for fast og dermed tør og kedelig.Sæt den på køl en halv times tid.
Nu er du klar til at trille marcipanmassen til kugler i den ønskede størrelse. Imens kan du smelte den hvide chokolade du skal bruge til at overtrække kuglerne med. Jeg bruger altid min lille chokoladesmelter, men det kan også gøres over vandbad.TIP: Har du børn med til det hyggelige projekt, er det en fordel, hvis du putter de færdigtrillede kugler en tur på køl. Så er de meget lettere at arbejde med.
Når chokoladen er smeltet, dypper du hver enkelt kugle i chokoladen og stiller dem til afdrypning.Drys straks med hindbærstøv eller frysetørrede hindbær, du lige har knust til mindre stykker. Riv også gerne lidt frisk citronskal henover imens chokoladen stadig er smeltet.
Du kan opbevare kuglerne i en tætsluttende beholder på køl.