1spskChipotle Honey Rub fra Epic SpiceDu kan sagtens lave din egen rub vd at blande f.eks. Chipotle, paprika, hvidløgspulver, stødt spidskommen, tørret oregano, salt, friskkværnet peber, lidt brun farin og kanel.
Ingredienser til Pico de gallo
12stkcherrytomater skåret i kvarte
1lillerødløg - meget fintsnittet
1fedhvidløg - meget fintnittet
1stkgrøn chili (fjern kerner) - fintsnittet
1håndfuld koriander eller bredbladet persille - fintsnittet
1stklime (saften af 1/2 lime) resten skæres ud og lægges sammen med de færdige grillspyd.
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Bland marinaden og vend kyllingestykkerne rundt i marinanden til alle sider er smurt ind. Sæt på køl en times tid og tag derefter skålen ud. Når du griller, er det en god ide at kødet har stuetemperatur.
Lav imens Pico de gallo, der gerne må stå og trække lidt inden servering:Bland alle ingredienserne og smag til med flagesalt og friskkværnet peber og juster syren med lidt ekstra limesaft om nødvendigt.
Bruger du træspyd, så læg dem i vand 1/2 time før de skal på grillen. Ellers risikerer du, at der går ild i dem.
Fordel de marinerede kyllingestykker på 8 træspyd og læg dem på den varme grill (de kan også laves på panden eller i ovnen, hvis du foretrækker det). Luk låget og lad dem få 3-4 minutter inden du vender dem. Sørg for, at alle fire sider bliver grillet.Mine får ca 10 minutter, men stegetiden afhænger selvfølgelig af størrelsen på dine kyllingestykker. og hvor varm du har din grill. Vigtigt er det, at kylling altid er gennemstegt - lyse inden i med klar kødsaft.
Fordel spæde salatblade på et fad f.eks. med groftsnittede grønne asparges og forårsløg. Læg de færdiggrillede kyllingespyd henover og fordel limebåde ved siden af.Server med pico de gallo og evt lidt lækkert brød, hvis i har brug for ekstra mæthed.