Go Back

Salat med grønne asparges, burrata og seranoskinke

Sommerens dejligste salat med grønne asparges, seranoskinke og cremet, lækker burrata
Ret Aftensmad, frokost, Salat, Tilbehør, vegetarisk
Keyword asparges, burrata, grønne asparges, salat, seranoskinke
Antal 2 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 stk burrataost Kan du ikke skaffe burrata, kan du bruge en mozzarella af god kvalitet. Det gir bare ikke den samme lækre smagsoplevelse.
  • 2 store håndfulde ruccola
  • 6-8 skiver seranoskinke
  • 2 spsk ristede pinjekerner Ristes ganske kort på en tør pande
  • 2-3 spsk Økologisk ekstra jomfruolivenolie f.eks. Entre Caminos
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt chiliflager
  • Evt lidt spiselige blomster som pynt - jeg har brugt hvide stedmoderblomster der passer så fint i farven.

Sådan gør du

  • Start med at knække de trådede ender af aspargesene og kog dem derefter et par minutter i letsaltet vand. Dryp dem godt af.
    Lav imens salaten klar
  • Læg et par håndfulde ruccola som bund i et fad og fordel burrata, seranoskinke henover. Drys med ristede pinjekerner og dryp med en rigtig god økologisk ekstra jomfruolivenolie.
    Slut af med lidt spiselige blomster f.eks. hvid stedmoderblomst, flagesalt, friskkværnet peber og måske lidt chiliflager der drysses henover.
  • Server evt med lidt friskbagt brød til.
    Rigtig god fornøjelse!