Go Back

Rabarbermuffins med hvid chokolade

Skønne muffins med lækkert fyld af rabarber og hvid chokolade.
Ret Bagværk
Keyword hvid chokolade, muffins, rabarber, rabarbermuffins
Antal 12 stk (store)
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 12 stk muffinsforme
  • 100 gram smør (stuetemperatur)
  • 150 gram rørsukker (alm sukker kan også bruges)
  • 2 store tsk vaniljesukker
  • 2 stk æg
  • 1 dl creme fraiche eller fraiche 5%
  • 200 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 nip flagesalt
  • 300 gram modne rabarber
  • 1 spsk rørsukker (alm sukker kan også bruges)
  • 50 gram hvid chokolade

Sådan gør du

  • Start ovnen på 185 grader varmluft
  • Pisk det bløde smør og sukker sammen og tilsæt herefter 1 æg ad gangen imens der stadigt piskes.
    Jeg bruger en røremaskine
  • Vend creme fraiche i massen
  • Bland mel og bagepulver og vend det i dejen, så det får en jævn konsistens.
  • Skær rabarberne i mindre stykker og vend dem i 1 spsk rørsukker.
  • TIPS:
    Bruger du bløde papirsforme, kan du stille dem ned i en fast form, så du undgår at de vælter.
    Jeg har i dag brugt lidt kraftigere papirsforme, der kan stå alene. De er så fine, når de skal være en del af et kagebord.
    Husk kun at fylde formene 3/4 op med dej og fyld. Det er så fristende lidt at fylde dem lidt ekstra, men du risikerer at dejen bare løber ud over kanten og går til spilde. Så lav hellere en ekstra.
    Du kan evt. tilsætte lidt revet marcipan, hvis du ønsker en ekstra sød muffin. Men pas på det ikke blir for sødt, når der også er hvid chokolade på.
  • Hæld dejen ned i formene og fordel rabarberne ovenpå. Drys med hvid chokolade og sæt dem ind i den varme ovn.
  • Bag dem i ca 20 minutter - tjek med en kødnål om de er færdigbagte. Ellers giv dem lidt ekstra.
    Tag dem ud og drys lidt rørsukker på toppen - lad dem køle af inden de serveres.
  • Rigtig god fornøjelse!