Nem og lækker dressing, hvor du nemt kan variere smagen ved at udskifte krydderurterne.Brug dressingen både som marinade til lyst kød og som dressing i pasta og salater.
2spskhonning f.eks. fra min opskrift på honning tilsat ekstra smagDu kan i mine opskrifter finde 2 opskrifter på honning tilsat friske krydderurter, citron, ingefær osv
1tskdijonsennep eller en grov sennep hvis du foretrækker det
1stklime - saften heraf
2spskhyldeblomsteddike eller æblecidereddikeDu kan i mine opskrifter finde en virkelig lækker hyldeblomsteddike
1/2håndfuldblandede friske krydderurter, der snittes fint (jeg har her brugt oregano, rosmarin og basilikum)Prøv f.eks. dild og/eller bronzefennikel hvis du skal bruges dressingen til fisk eller nye sommerkartofler
1stkbananskalotteløg - meget fintsnittetDu kan også bruge salatløg eller et alm gult løg, men bananskalotte gir bare den bedste smag
2fedknuste hvidløg - du kan også snitte dem meget fint, hvis du foretrækker det
Lidtflagesalt, friskkværnet peber og måske lidt frisk rød chili eller chiliflager, hvis du ønsker en mere stærk dressing
Sådan gør du
Alt puttes i et glas med tætsluttende låg. Ryst grundigt og så er dressingen klar.Smag den til og juster med ekstra limesaft, salt og peber om nødvendigt.
Lav gerne en dobbelt portion, for dressingen holder sig fint en lille uges tid på køl.
TIP:Du kan også bruge dressingen til marinering af lyst kød som kylling og fisk.Det smager dejligt, når du anvender samme dressing til både at marinere dit kød og som dressing i dit tilbehør - salater, pasta osv.