Go Back

Dressing med honning og friske krydderurter

Nem og lækker dressing, hvor du nemt kan variere smagen ved at udskifte krydderurterne.
Brug dressingen både som marinade til lyst kød og som dressing i pasta og salater.
Ret Dressing, marinade
Keyword dressing, friske krydderurter, honning, marinade
Antal 1 portion
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 2 dl rigtig god olivenolie
  • 2 spsk honning f.eks. fra min opskrift på honning tilsat ekstra smag Du kan i mine opskrifter finde 2 opskrifter på honning tilsat friske krydderurter, citron, ingefær osv
  • 1 tsk dijonsennep eller en grov sennep hvis du foretrækker det
  • 1 stk lime - saften heraf
  • 2 spsk hyldeblomsteddike eller æblecidereddike Du kan i mine opskrifter finde en virkelig lækker hyldeblomsteddike
  • 1/2 håndfuld blandede friske krydderurter, der snittes fint (jeg har her brugt oregano, rosmarin og basilikum) Prøv f.eks. dild og/eller bronzefennikel hvis du skal bruges dressingen til fisk eller nye sommerkartofler
  • 1 stk bananskalotteløg - meget fintsnittet Du kan også bruge salatløg eller et alm gult løg, men bananskalotte gir bare den bedste smag
  • 2 fed knuste hvidløg - du kan også snitte dem meget fint, hvis du foretrækker det
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber og måske lidt frisk rød chili eller chiliflager, hvis du ønsker en mere stærk dressing

Sådan gør du

  • Alt puttes i et glas med tætsluttende låg. Ryst grundigt og så er dressingen klar.
    Smag den til og juster med ekstra limesaft, salt og peber om nødvendigt.
  • Lav gerne en dobbelt portion, for dressingen holder sig fint en lille uges tid på køl.
  • TIP:
    Du kan også bruge dressingen til marinering af lyst kød som kylling og fisk.
    Det smager dejligt, når du anvender samme dressing til både at marinere dit kød og som dressing i dit tilbehør - salater, pasta osv.
  • Rigtig god fornøjelse!