Go Back

Paella med kylling

På et splitsekund kommer du på eventyr under sydlige himmelstrøg.
Ret Aftensmad, Gryderet, hovedmåltid, One-pot
Keyword kylling, ris
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Jeg bruger en jernpande, der kan komme i ovnen. Har du ikke en sådan pande, kan du i stedet bruge et ildfast fad.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryster
  • Lidt olivenolie til at stege i
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt Rotisserie Chicken rub fra EpicSpice

Derudover:

  • 2 stk rødløg skåret i både
  • 3 fed hvidløg skåret i tynde skiver
  • 4 dl langkornede ris
  • Lille dåse kikærter - drænet
  • 2 tsk gurkemeje
  • Evt 1 nip safran, men kan godt udelades
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 5 dl grøntsagsbouillon - jeg bruger altid Herbamare
  • 1 dl tør hvidvin (kan erstattes af ekstra bouillon)
  • 1 spsk friske fintsnittede krydderurter - timian, oregano og rosmarin

Ekstra:

  • 1 håndfuld små sorte stenfrie oliven af god kvalitet
  • 1/2 stk økologisk citron skåret i tynde skiver
  • 1 håndfuld cherrytomater - gerne med stilk
  • Lidt bredbladet persille eller koriander som pynt på den færdige ret
  • 2-3 spsk creme fraiche 18%
  • Lidt friske fintsnittede mynteblade
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Start med at brune kyllingebrysterne godt på begge sider i olivenolien. De behøver ikke være gennemstegte, da de steger færdigt i ovnen.
    Læg dem over på en tallerken. Panden skal endelig ikke vaskes af, da stegeresterne gir dejlig smag til retten.
  • Skyl risene grundigt under koldt vand. Det er lettest at gøre i en si og lade vandet løbe igennem indtil det er helt klart. På den måde undgår du at risene klistre sammen.
  • Tilsæt evt lidt ekstra olivenolie og sauter først rødløg et par minutter hvorefter du tilsætter hvidløgene, ris, kikærter, gurkemeje, safran og de friske krydderurter.
    Rør godt rundt også helt ned på bunden, så risene ikke brænder på - lad det simre et par minutter.
  • Når risene har suget fedtstofferne op, er det tid til at tilsætte bouillon og hvidvin.
    Lad det koge op og smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Tag den af varmen og læg de forstegte kyllingebryster ned i risene og fordel citronskiver, sorte oliven og cherrytomater ned i risene.
  • Dæk panden med staniol og sæt den ind i en 200 grader varm ovn i ca 30 minutter.
    Tjek med en kødnål, at kyllingesaften er helt klar.
  • Lad gryderetten hvile 10 minutter inden du med en gaffel løsner risene og drysser med bredbladet persille.
    Server med:
    Creme fraiche med fintsnittet mynte, flagesalt og friskkværnet peber.
    Lidt ekstra sorte oliven
    Evt lidt lækkert brød
  • Husk du kan følge mig på INSTAGRAM og på den måde altid holde dig opdateret på, hvornår der kommer nye opskrifter ind på bloggen.
  • Rigtig god fornøjelse!