På et splitsekund kommer du på eventyr under sydlige himmelstrøg.
Ret Aftensmad, Gryderet, hovedmåltid, One-pot
Keyword kylling, ris
Antal 4personer
Forfatter Maj Schjøth
Equipment
Jeg bruger en jernpande, der kan komme i ovnen. Har du ikke en sådan pande, kan du i stedet bruge et ildfast fad.
Ingredienser
4stkkyllingebryster
Lidtolivenolie til at stege i
Lidtflagesalt, friskkværnet peber og evt lidt Rotisserie Chicken rub fra EpicSpice
Derudover:
2stkrødløg skåret i både
3fedhvidløg skåret i tynde skiver
4dllangkornede ris
Lille dåsekikærter - drænet
2tskgurkemeje
Evt 1nipsafran, men kan godt udelades
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
5dlgrøntsagsbouillon - jeg bruger altid Herbamare
1dltør hvidvin (kan erstattes af ekstra bouillon)
1spskfriske fintsnittede krydderurter - timian, oregano og rosmarin
Ekstra:
1håndfuldsmå sorte stenfrie oliven af god kvalitet
1/2stkøkologisk citron skåret i tynde skiver
1håndfuldcherrytomater - gerne med stilk
Lidtbredbladet persille eller koriander som pynt på den færdige ret
2-3spskcreme fraiche 18%
Lidtfriske fintsnittede mynteblade
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Start med at brune kyllingebrysterne godt på begge sider i olivenolien. De behøver ikke være gennemstegte, da de steger færdigt i ovnen.Læg dem over på en tallerken. Panden skal endelig ikke vaskes af, da stegeresterne gir dejlig smag til retten.
Skyl risene grundigt under koldt vand. Det er lettest at gøre i en si og lade vandet løbe igennem indtil det er helt klart. På den måde undgår du at risene klistre sammen.
Tilsæt evt lidt ekstra olivenolie og sauter først rødløg et par minutter hvorefter du tilsætter hvidløgene, ris, kikærter, gurkemeje, safran og de friske krydderurter. Rør godt rundt også helt ned på bunden, så risene ikke brænder på - lad det simre et par minutter.
Når risene har suget fedtstofferne op, er det tid til at tilsætte bouillon og hvidvin. Lad det koge op og smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
Tag den af varmen og læg de forstegte kyllingebryster ned i risene og fordel citronskiver, sorte oliven og cherrytomater ned i risene.
Dæk panden med staniol og sæt den ind i en 200 grader varm ovn i ca 30 minutter.Tjek med en kødnål, at kyllingesaften er helt klar.
Lad gryderetten hvile 10 minutter inden du med en gaffel løsner risene og drysser med bredbladet persille.Server med:Creme fraiche med fintsnittet mynte, flagesalt og friskkværnet peber.Lidt ekstra sorte olivenEvt lidt lækkert brød
Husk du kan følge mig på INSTAGRAM og på den måde altid holde dig opdateret på, hvornår der kommer nye opskrifter ind på bloggen.