Lemon cheesecake i glas
Nem og lækker dessert med skøn smag af citron. Vi gør det super nemt og serverer dem i smukke glas.
Det skal du bruge til kiksebunden:
- 150 gram digestivekiks
- 15 gram rørsukker
- 30 gram smeltet smør
- 60 gram grofthakket hvid chokolade (hold lidt af den hakkede chokolade tilbage som drys på de færdige cheesecakes)
Det skal du bruge til ostecremen:
- 4 blade husblas
- 1 stk økologisk citron - saften plus fintrevet skal
- 200 gram Philadelphia Naturel
- 125 gram rørsukker
- 3 dl piskefløde
- 1 tsk vaniljesukker
Det skal du bruge til pynt:
- Lidt friske jordbær, hindbær og/eller blåbær samt lidt af den hakkede hvide chokolade
Sådan laver du kiksemassen:
Knus Digestive kiksene helt fint sammen med rørsukkeret og vend det rundt med det smeltede smør.Hak den hvide chokolade groft og vend det i kiksemassen. Hold en smule af den hvide chokolade tilbage som pynt på de færdige desserter. Fordel kiksemassen i dine glas.
Sådan laver du ostecremen:
Start med at lægge husblas ned i en skål med koldt vand.
Pres citronsaften ned i en lille kasserolle og riv lidt af skallen henover.Lad den koge op fjern fra varmen. Pres vandet ud af den opblødte husblas og rør den ned i den varme citronsaft.
Stil til side og lad den køle ned til den er lillefingervarm.
Philadelphia, rørsukker og vanilje piskes sammen i en skål.I en anden skål piskes fløden meget let.Tilsæt nu den lillefingervarme citronsaft til Philadelphia-blandingen og pisk det hurtigt sammen.Tilføj derefter Philadelphiablandingen til den letpiskede flødeskum og vend det forsigtigt sammen.Fordel ostecremen i dine glas og sæt dem på køl og lad dem sætte sig. Lige før servering pynter du glassene med friske bær eller frugt og drysser lidt af den hvide chokolade henover.
Rigtig god fornøjelsen!