Go Back

Lemon cheesecake i glas

Nem og lækker dessert med skøn smag af citron. Vi gør det super nemt og serverer dem i smukke glas.
Ret Dessert
Keyword cheesecake
Antal 6 glas
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge til kiksebunden:

  • 150 gram digestivekiks
  • 15 gram rørsukker
  • 30 gram smeltet smør
  • 60 gram grofthakket hvid chokolade (hold lidt af den hakkede chokolade tilbage som drys på de færdige cheesecakes)

Det skal du bruge til ostecremen:

  • 4 blade husblas
  • 1 stk økologisk citron - saften plus fintrevet skal
  • 200 gram Philadelphia Naturel
  • 125 gram rørsukker
  • 3 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker

Det skal du bruge til pynt:

  • Lidt friske jordbær, hindbær og/eller blåbær samt lidt af den hakkede hvide chokolade

Sådan gør du

Sådan laver du kiksemassen:

  • Knus Digestive kiksene helt fint sammen med rørsukkeret og vend det rundt med det smeltede smør.
    Hak den hvide chokolade groft og vend det i kiksemassen. Hold en smule af den hvide chokolade tilbage som pynt på de færdige desserter.
    Fordel kiksemassen i dine glas.

Sådan laver du ostecremen:

  • Start med at lægge husblas ned i en skål med koldt vand.
  • Pres citronsaften ned i en lille kasserolle og riv lidt af skallen henover.
    Lad den koge op fjern fra varmen.
  • Pres vandet ud af den opblødte husblas og rør den ned i den varme citronsaft.
  • Stil til side og lad den køle ned til den er lillefingervarm.
  • Philadelphia, rørsukker og vanilje piskes sammen i en skål.
    I en anden skål piskes fløden meget let.
    Tilsæt nu den lillefingervarme citronsaft til Philadelphia-blandingen og pisk det hurtigt sammen.
    Tilføj derefter Philadelphiablandingen til den letpiskede flødeskum og vend det forsigtigt sammen.
    Fordel ostecremen i dine glas og sæt dem på køl og lad dem sætte sig.
  • Lige før servering pynter du glassene med friske bær eller frugt og drysser lidt af den hvide chokolade henover.
  • Rigtig god fornøjelsen!