Go Back

Varmrøget lakseburger

Nem og lækker lakseburger med varmrøget laks på en færdigkøbt croissantbolle.
Server den som en lækker frokostret eller aftensmad sammen med en dejlig blandet salat.
Ret Aftensmad, burger, frokost
Keyword burger, laks, lakseburger, varmrøget laks
Antal 4 stk
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 2 stk varmrøget laksefiletter - jeg brugte dem med peber
  • 4 stk burgerboller - jeg brugte croissant burgerboller
  • 4 spsk mayonnaise - jeg brugte avocadomayonnaise men alm mayonnaise kan sagtens bruges
  • 2 håndfulde spæde salatblade
  • 2 stk modne avocado
  • 2-3 fed knust hvidløg
  • Lidt citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Sådan gør du

  • Varm bollerne i ovnen og gør imens fyldet klar
  • Mos avocadokødet med knust hvidløg, og smag til med lidt citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.
    Du kan efter smag og behag tilføje en smule chipotle hvis din avocadomos gerne må være lidt ekstra hot.
  • Når bollerne er lune er de klar til at blive samlet:
    På bunden smører du et lag mayonnaise - jeg er vild med avocadomayo, så den brugte jeg.
    Top med et lag spæde salatblade - jeg brugte en salatmix
    Slut af med et gavmildt lag varmrøget laks, der lige er brækket i mindre stykker.
    Læg overbollen på - og så er du klar til en virkelig lækker frokost.
    Server gerne med lidt gnavegrønt ved siden af.
  • Du kan naturligvis sagtens servere lakseburgeren til et hovedmåltid f.eks. sammen med en blandet salat.
  • Rigtig god fornøjelse