Go Back

Ungarsk gullash

Mørt oksekød i skøn krydret sauce serveret med luftig kartoffelmos
Ret Aftensmad, Gryderet, Hovedret, simremad
Keyword gullash, ungarsk gullash
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 600 gram skært oksekød (afpudset)
  • 2 spsk olivenolie (til at stege i)
  • 2 stk alm løg eller bananskalotte - fintsnittede
  • 2-3 fed hvidløg - fintsnittede
  • 3 stk gulerødder - skåret i grove stykker
  • 300 gram champignoner skåret i kvarte
  • 1 dåse tomatkoncentrat (140 gram)
  • 2 spsk paprika - edelsüss
  • 1 stk laurbærblad
  • 3 kviste frisk timian
  • 5 dl oksebouillon (evt 5 dl vand plus 1 bouillonterning)
  • 2.5 dl madlavningsfløde
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Sådan gør du

  • Varm olien op i en stegegryde og svits kødet ved høj varme, så det får en fin stegeskorpe.
  • Tilsæt de fintsnittede løg og hvidløg, gulerødder og champignoner og steg det nogle minutter ved middel varme.
  • Tilsæt herefter tomatkoncentrat, paprika, hele timiankviste og laurbærbladet og lad det stege ganske korte inden du:
  • Tilføjer bouillonen, sænker varmen så retten nu blot simrer og dækker den til med låg.
  • Lad nu retten simre mindst en time og gerne længere indtil kødet er helt mørt.
  • Tag låget af og lad saucen koge let ind inden du tilsætter madlavningsfløden og smager den til med flagesalt og friskkværnet peber.
    Tag de små stilke fra timiankvistene op med en gaffel.
  • Server med en dejlig luftig kartoffelmos, friske timianblade eller fintsnittet bredbladet persille, syltede rødbeder eller asier.
  • Rigtig god fornøjelse!