Go Back

Hvidløgssnurrer med mozzarella og persille

Nem opskrift på saftige og bløde snurrer med skøn smag af hvidløg, mozzarella og persille.
Opskriften er fryseegnet
Ret Bagværk
Keyword hvidløgssnurrer, madbrød, mozzarella, persille, snurrer
Antal 14 stk (store)
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Dejen:

  • 4 dl lunkent vand eller minimælk
  • 50 gram gær
  • 1 spsk honning
  • 75 gram smeltet smør eller god olivenolie
  • 3 stk æg (2 til dejen og 1 til pensling)
  • 2 tsk flagesalt eller fint salt
  • 200 gram grahamsmel eller fuldkorns hvedemel
  • ca 600 gram Manitobamel eller alm hvedemel

Fyld:

  • 3 stk mozzarellakugler (375 gram)
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 1/2 håndfuld frisk rosmarin
  • 1 stk solohvidløg eller 4 fed almindelige hvidløg
  • 4 spsk god olivenolie
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Jeg bruger røremaskine.
    Opløs gæren i den lunkne vand/minimælk og tilsæt honning og ær. Rør det godt sammen.
  • Tilsæt først al grahamsmelet og herefter hvedemelet lidt efter lidt alt efter hvor meget dejen kan trække. Dejen skal være fugtig uden at være våd.
  • Når det meste af melet er tilsat tilsætter du salt og det smeltede smør og herefter fortsætter du med at ælte til dejen slipper skålens kanter.
    Alt efter hvilken meltype du bruger, vil det tage omkring 10 minutter. Manitobamel kræver lidt længere æltetid end alm hvedemel.
  • Dæk skålen med et rent klæde og stil den til hævning et lunt sted til den når dobbelt størrelse (mindst 1 time)
  • Lav fyldet sådan her:
    Mozzarellakuglerne drænes for væden og de lægges i en foodprocessor sammen med persille, rosmarin, olivenolie og hvidløg. Kør til en jævn masse og smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Den færdighævede dej hældes ud på et meldrysset bord og rulles ud til en stor rektangel på ca 40 x 50 cm. Jeg går efter at dejen har en tykkelse på omkring 0.5 cm så den ikke går i stykker, når fyldet smøres på.
  • Smør fyldet på helt ud til kanterne og fold herefter den øverste kant ned til den nederste og kør den lidt forsigtigt med en kagerulle men uden at fyldet presses ud.
  • Skær dejen ud i strimler på ca 1 - 1.5 cm bredde. Det gøres lettest med en skarp kniv eller en pizzaskærer.
  • Tag en strimmel ad gangen og ca 1/2 cm fra den øverste kant skæres med en skarp kniv et langt snit hele vejen igennem, så der ligesom kommer to ben.
    Hvert ben foldes over hinanden, så de bliver snoet hele vejen ned. Tag med to fingre fat om den øverste del og med den anden hånd snoes dejen rundt, så den ligner en snegl. Den sidste dej-ende putter du ned i hullet, så den bliver lukket.
  • Sæt snurrerne over på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve 30 minutter.
  • Pensl med sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader (alm ovn) i ca 12-15 minutter alt efter hvordan din ovn varmer og størrelsen på dine snurrer.
    Tip: Giv dem evt et lille nip flagesalt (vigtigt at det er flagesalt) lige før de kommer i ovnen. Det gir lige et ekstra pift til både smag og udseende.
  • Lad dem køle lidt af inden de skal spises.
    Passer perfekt som tilbehør til salater, gryderetter, grill, sandwichbrød og bare sådan fordi de smager så dejligt.
    Husk de er fryseegnede, så lav gerne en ekstra portion. Så har du altid lækkert friskbagt brød efter en kort tur i en varm ovn.
  • Rigtig god fornøjelse!